Nyheter

Brittiska Ruarks radioapparater finns i alla storlekar – hela vägen upp till en läcker anläggning som du knappast har sett maken till.
forfatter

Överskriften hade kunnat handla om nästan vilket märke som helst, men Ruark vill helst inte vara vem som helst. Därför försöker de skilja sig från mängden genom att satsa mer på ljud och design.

Det har de lyckats med, titta bara på den här anläggningen:

Foto: Ruark
Foto: Ruark

Ruark R7 är ingen radio, snarare en komplett anläggning med CD-spelare, FM/DAB-radio och Bluetooth-strömning. Inuti kabinettet av valnöt finns också en kraftfull 160-watts förstärkare och en inbyggd subwoofer.

R7 har ljudingång för andra källor också och det finns ett stativ som skruvas fast och som en flatskärm kan sättas på. Pris? Bara 30 000 kronor.

Foto: Ruark
Foto: Ruark

Ruark har billigare modeller också. Minst är Ruark Ri MkIII för 3 000 kronor, även den med FM/DAB och Bluetooth för strömning av musik från Tidal, Spotify eller Apple Music via mobilen.

Annons

Två större modeller finns också: R2 Mk III för 6 000 kronor och R4 mK III för 10 0000 kronor – båda med FM/DAB och Bluetooth, och den stora R4 har dessutom inbyggd CD-spelare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Läs också: