Search
Generic filters

Det här är inget skrivbord

På insidan av den eleganta franska möbeln döljer sig en komplett stereo.

Det ser ut som ett skrivbord, men La Boite Concept LP 160 är ett koncept som Timothée Cagniard har hittat på och som förhoppningsvis snart ska gå att köpa.

Bordet – eller anläggningen, som det ju faktiskt handlar om – består av handgjorda träpaneler och ett stereosystem med 80-watts förstärkare från franska Atoll, en DAC samt hela åtta högtalare.

Foto: La Boite
Foto: La Boite

På framsidan sitter fyra element, inklusive två banddiskanter av samma typ som vi brukar hitta i dyrare högtalare. På undersidan sitter två 6,5-tums baselement och på baksidan ytterligare två element: två fullregister som är vinklade 45 grader för att ge en bättre rumskänsla.

Foto: La Boite
Foto: La Boite

Man kan själv avgöra om anläggningen ska utrustas med en skivspelare eller CD-spelare som i så fall sätt på plats i det lediga utrymmet mellan högtalarna.

Anläggningen har flera anslutningar för externa ljudkällor och behandlar digitala musiksignaler med Atolls Burr-Brown PCM5102-omvandlare. Bluetooth stöds naturligtvis också. Och integrerat wifi.

Foto: La Boite
Foto: La Boite

Priset beräknas hamna någonstans kring 3 000 euro.

Foto: La Boite
Foto: La Boite
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Google hoppas att smarthögtalaren Nest Audio ska klå konkurrenterna. Det kommer också en ny Chromecast med fjärr och mobiltelefonen Google Pixel 5.
  Chatt-funktionen som fungerar mellan de två apparna blir nu officiellt tillgänglig för alla användare.
  Här är en mus som sätter både fart och färg på spelen.
  Lenovo X1 Fold går redan att beställa.
  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Electrocompaniet ECI 6DX MKII

  Riktpris: 65000 kr Analog förstärkare som kan digitala konster

  Pro-Ject X2

  Riktpris: 12000 kr Analog vinlylvinnare

  Vera Audio P400/1000

  Riktpris: 32000 kr Sanningen kommer alltid fram

  Electrocompaniet ECI 80D

  Riktpris: 25000 kr Skön, varm klang
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.