Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Dan D’Agostino Momentum MxV integrerad

Till ett saftigt pris.

Skrivet av / 2023-12-02 - 15:08
Dan D’Agostino Momentum MxV integrerad

Den som har hängt med i svängarna vet att Dan D’Agostino en gång i tiden var synonym med häftiga förstärkare, i sobra gråa kabinett, med KRELL utfräst i fronten.

Det var länge sedan, och mannen är sedan länge borta från Krell, som sedan dess har genomgått en ökenvandring som sällan skådats i hifi-branschen.

Men gourmeten, vinkännaren och legenden D’Agostino har inte gett upp. För några år sedan startade han D’Agostino Master Audio Systems. Och de menar allvar.

Som med Momentum MxV till exempel.

Foto: D’Agostino

Det är allt annat än grått och sansat. Den 50 kg tunga integrerade förstärkaren är, liksom många andra från D’Agostino, uppbyggd kring en symmetriskt balanserad krets och är modulär så att man kan lägga till de ingångar man behöver.

Den kan utrustas med en digital modul som ger dig digitala ingångar och strömning, eller ett phonosteg.

 

Foto: D’Agostino

En av anledningarna till den höga vikten är en 2 000VA linjär ringkärne-transformator, och ett tvådelat chassi där nätaggregatet med 60 000ⲙF kondensatorkapacitet är placerat i en bas, som ansluter till förstärkaren ovanpå. Den integrerade förstärkaren levererar 250 W per kanal i 8 ohm, fördubblas till 500 W i 4 ohm och fördubblas igen till 1 kW i 2 ohm.

Phonomodulen är avsedd för moving coil-pickuper och har drygt 60 dB gain, och pickupen kan belastas från 100 till 47 kOhm.

Digitalmodulen har SPDIF koaxial och optisk ingång, med USB-A, Ethernet och Wifi-streaming. Musiken kan styras med en D’Agostino DSM-app för iOS, och den stöder Tidal med MQA-avkodning, Qobuz, PCM upp till 24 bit/192 KHz och DSD upp till 11,2 MHz.

Förstärkaren börjar på strax under 900 000 kronor utan någon av modulerna, och når miljonstrecket om man installerar både digital- och phonomodulen.

Foto: D’Agostino
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

DJ-look för vinylälskare

Japansk high-end i ren Klass A

Hi-Fi mässa i Stockholm

Se Brian Enos färgglada skivspelare

Läcker integrerad med 250 W

Moderna hifi-klassiker

Roon med helgalen musikstreamer

Yamaha-produkter blir Roon-godkända

Ljudet av 725 hk och 1420 watt

Anläggningen som ersätter soundbaren

Vackra rörförstärkare från Jadis

Galen förstärkare från Linn

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen