TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

CES 2023: JBL Spinner BT – första Bluetooth-skivspelaren

JBL lanserar skivspelare, förstärkare, CD-spelare och nätverksspelare.

forfatter
Publicerad 2023-01-10 - 14:54

Den kommande JBL Spinner BT är en enkel trådlös skivspelare med Bluetooth 5.2 och aptX HD, som spinner 33 1/3 och 45-plattor till Bluetooth-högtalare. Spelaren levereras med en MM-pickup från Audio Technica på ett avtagbart pickuphus och har elektronisk styrning av hastigheten.

Spelaren kommer med dammlock och är byggd i svart MDF med detaljer i orange och har dämpande fötter under chassit.

JBL Spinner BT. Foto Audun Hage

JBL-spelaren finns inte i butik förrän hösten 2023, priset anges till 399 Euro, eller runt 4 500 kronor.

Spinner BT är inte den enda skivspelaren från högtalartillverkaren.

Det kommer nämligen en hel rad nya produkter i JBL:s Classic-sortiment, och TT350 Classic är en av flera.

Foto JBL

Den är mer påkostad än Spinner BT och är en direktdriven spelare med elektronisk hastighetsreglering som styrs av en sensor som ser till att den håller rätt hastighet. Spelaren kommer i mahognyfanér med en s-formad tonarm i aluminium med avtagbart pickuphus, som fås med en MM-pickup.

TT350 Classic får sällskap av en ny integrerad förstärkare kallad SA550 Classic, med Class G-förstärkarmoduler, skivspelaringång och Bluetooth AptX Adaptive som stöder streaming i högre kvalitet.

JBL-claassic-series-electronics-JBL-CD350 JBL-claassic-series-electronics-JBL-MP350 JBL-claassic-series-electronics-JBL-SA550
<
>
JBL CD350 Classic (Foto: JBL)

De andra två produkterna i Classic-serien är en nätverksspelare kallad MP350 Classic och CD-spelaren CD350 Classic. MP350 kan strömma via Wi-Fi eller Ethernet och är Roon-ready med Spotify Connect och Tidal Connect och stöd för Chromecast och Apple Airplay.

CD350 Classic är en CD-spelare med stöd för att spela musik även via en USB-A-ingång, där du kan strömma högupplöst musik bit perfect från din bärbara dator.

Classic-serien förväntas på butikshyllorna under sommaren 2023, och priserna anges för närvarande till 1 899 Euro för SA550 Classic-förstärkaren. 899 Euro för CD350 Classic, 999 Euro för MP350 Classic och 1 049 Euro för TT350 Classic skivspelare.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.

Skivspelare för nybörjare

Guide: Skivspelare för nybörjare

Om man brinner för vinyl och vill starta en skivsamling så behöver man en grammofon. Men vilken?

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

lbpluss
Strömförsörjningar som avlägsnar brus Den ena strömförsörjningen kan du ansluta sex enheter till.
lbpluss
Primare + Roon = sant Nu får din Primare Prisma-förstärkare äntligen fullt Roon-stöd!
lbpluss
Problemfri strömning med NAD CS1 NAD:s billiga CS1 kan spela din musik direkt från mobilen. Du behöver inte installera någon särskild app.
lbpluss
Hegels förstärkare får äntligen AirPlay 2 Hegels förstärkare får bättre strömningsfunktion med AirPlay 2 och därmed även bättre stöd för smarta hem.
lbpluss
Förstärkare som ska väcka din hemmabio till liv Om en best på 5 x 250 watt inte räcker, kan Musical Fidelity också fresta med ett 11-kanals monster! Säg hej till M6x 250.5 och M6x 250.11
Följ Ljud & Bild