Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Seriösa retroförstärkare från Cambridge Audio

De kostar nästan lika mycket, men Cambridge Evo 150 är dubbelt så stark som Evo 75. Här går retro-utseende hand i hand med modern teknik.

Av / 2021-04-08 - 11:31
Seriösa retroförstärkare från Cambridge Audio

Med de nya förstärkarna Evo 75 och Evo 150 tar engelska Cambridge Audio allt-i-ett-hifi till en ny nivå. Det är bara utseendet som är retro, för de här läckra förstärkarna kan strömma allt man kan önska sig.

Både Tidal Connect och Spotify Connect finns inbyggt så att användarna kan spela musik direkt från strömnings-appen på stereon. Cambridge Evo är dessutom Roon Ready, så att Roon-användare kan koppla in sin PC eller Mac via nätverket.

Cambridge Audio Evo remote & phone
Cambridge Evo kräver ingen särskild mobil-app – man använder bara de appar man är van vid. En fjärrkontroll ingår dock. (Foto: Cambridge Audio)

Men det stannar inte där, för dessutom finns AirPlay 2 och Chromecast. Vilket innebär att man kan spela nästan vad man vill från mobilen utan att Cambridge-förstärkarna behöver en egen app (men en standardfjärrkontroll, även den lagom retro, ingår).

Det går att ansluta förstärkarna till ett smart hem med Google Home eller Nest eller med Apple HomeKit. Sedan kan man ge kommandon med mobilen eller en smartklocka – eller använda en Google Nest-högtalare eller en Apple HomePod.

Cambridge Audio Evo rear
Cambridge Evo 75 och Evo 150 massor av anslutningar, både digitala och analoga. Inklusive balanserad, HDMI och USB-B. (Foto: Cambridge Audio)

Ett överflöd av anslutningar

Om man ändå tycker att alla former av nätverksanslutningar är krångliga och bara vill använda Bluetooth så kan man det också. Dessutom finns allt man behöver i form av analoga och digitala ingångar, både obalanserad RCA, balanserad XLR, HDMI med ARC för anslutning av TV samt en USB-DAC-ingång för PC.

Cambridge har inte heller glömt en skivspelaringång. Den är för MM-pickuper – om man är osäker på om man har MM eller MC så har man nästan garanterat MM. Ett hörlursuttag finns också.

Läs också Naim Uniti Atom Ska du ha en liten men komplett förstärkare med strömning så känner vi inte till någon bättre än Naim Uniti Atom.
Cambridge Audio Evo black panels
Om man inte gillar sidopaneler av trä kan man byta till svart. Båda ingår. (Foto: Cambridge Audio)

Stilren design

Evo 75 och Evo 150 ser likadana ut och är både snygga och minimalistiska. Sidorna av valnöt är inspirerade av Cambridge Audios allra första produkt, förstärkaren P40. Men det ingår även svarta paneler i Richlite – ett material som främst är gjort av återvunnet papper – och man kan byta mellan panelerna hur man vill.

Cambridge Audio Evo lifestyle(2)
Foto: Cambridge Audio

Hypex-förstärkare

Evo 75 är minst stark och lämnar 2 x 75 watt i klass D från NCore-förstärkarmoduler från Hypex. Dessa anses vara några av de mest välljudande klass D-förstärkarmodulerna används i både billiga och svindyra förstärkare. Till exempel Mola Mola Kula som kostar 120 000 kronor!

Evo 150 har, som namnet antyder, 2 x 150 watt och är alltså dubbelt så kraftfull som Evo 75.

I hjärtat av digitaldelen sitter högupplösta ESS Sabre-digitalomvandlare för att ta hand om den digitala signalen på bästa möjliga sätt.

Cambridge Evo: Pris och tillgänglighet

Cambridge Evo 75 och Evo 150 släpps nu i april och kostar 25 000 respektive 30 000 kronor. Eftersom det inte är så stor prisskillnad misstänker vi att den starkaste förstärkaren är den som kommer att sälja bäst.

Svensk distributör är AAMP.

Cambridge Audio Evo Hero
Foto: Cambridge Audio
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Streamers och streamingförstärkare från Arcam

Häftig mono-toppmodell från Mola Mola

Dansk debut som det svänger om

Nu har de gjort en DAC

Ultra-streamer från Wiim

Concorde är tillbaka

Denna såg vi inte komma

Denna har du knappast sett förut

Polsk hi-fi är en grej

Specialmodell i Lamborghini-färger

NAD-integrerad lovar toppljud till ett budgetpris

FiiO släpper flera produkter

Ljud & Bild
Rulla till toppen