TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ny flaggskepps-DAC från Cambridge Audio

Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-avkodning och hörlursförstärkare.

Nya flaggskeppet DacMagic 200M från Cambridge Audio är en DAC med inbyggt stöd för MQA, vilket är ett sätt att strömma musik med ljud som har högre upplösning än CD-kvalitet. Till exempel från strömningstjänsten Tidal. När DacMagic 200M tar emot en MQA-signal tänds lysdioderna på fronten.

Hjärtat av omvandlaren är två ESS Sabre DAC-chips som avkodar vänster och höger kanal separat för att ge bättre dynamikomfång och låg förvrängning. Cambridge utlovar bästa möjliga ljud med digital musik, oavsett varifrån den kommer. Det finns tre olika filterjusteringar så att man kan fintrimma ljudet efter den personliga smaken.

RME ADI-2 DAC Du hittar knappast en bättre DAC för pengarna än RME ADI-2 DAC.

DacMagic 200M har alla nödvändiga digitalingångar, inklusive optiska och koaxiala, samt en USB-DAC-ingång till PC eller Mac. Den stöder både högupplöst PCM upp till 32 bit/768 kHz samt DSD512.

På baksidan sitter både balanserade och obalanserade analoga utgångar.

Cambridge Audio DacMagic 200M rear
DacMagic 200M har allt man behöver i form av digitala ingångar, inklusive USB-DAC-ingång. Bluetooth finns också, samt både balanserade och obalanserade analoga utgångar. Foto: Cambridge Audio

Bluetooth och hörlurar

Men det slutar inte där, DacMagic 200M har trådlös Bluetooth 5.0 och stöder både AAC- och aptX-kodeken, utöver den vanliga Bluetooth-kodeken SBC.

Inuti sitter även en separat hörlursförstärkare med klass AB-förstärkning för att man ska få ut det mesta ur sina hörlurar. Cambridge lovar gott om kraft och låg förvrängning till hörlurarna.

Allting får plats i en kompakt låda som bara är 5 cm hög och ungefär 20 cm bred och djup. Ett fint format för skrivbordet, men DACen fungerar naturligtvis lika bra i stereon i vardagsrummet.

Pris och tillgänglighet

DacMagic 200M kommer i februari. Det europeiska riktpriset är 500 euro, så räkna med ett svenskt pris på någonstans mellan 5 000 och 6 000 kronor.

P.S. Om du behöver något mer än en renodlad DAC, alltså en som även har nätverksuppspelning med Airplay2, Chromecast och dessutom är Roon Ready-certifierad, så ta en närmare titt på Cambridge CXN v2.

 

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.