Nyheter

Rega hoppas kunna nå en bredare publik med nya Planar 2 som har ett relativt lågt pris och säljs färdigmonterad.
forfatter

Engelska Rega är synonymt med billiga kvalitetsspelare, även om de även har utökat sortimentet med modeller som kostar tio gånger så mycket som nya Planar 2.

Rega-skivspelarna börjar på 2 700 kronor (RP1) men vi misstänker att nya Planar 2 är betydligt bättre än så.

För under 5 000 kronor får man en förmonterad Rega Carbon-pickup och en 10 mm tjock skivtallrik av glas med så mycket moment att den ger mer stabil rotation. Nya tonarmen heter RB220 och har helgjutet armrör för bättre dämpning.

Regas skivspelare – en historisk återblick.

Foto: Rega
Foto: Rega

Planar 2 bygger på ett lätt och styvt chassi av akryl som finns i vitt och svart och som ska vara okänsligt för vibrationer under förutsättning att underlaget är plant och stabilt.

Annons

Tonarmen har precisionslager som sägs orsaka mindre friktion än den tonarmen i RP1 och även om den saknar Planar 3:s stagning av chassit så hoppas vi att Planar låter minst lika bra som den utgående Rega RP3.

Foto: Rega
Foto: Rega

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Läs också: