TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Billiga högtalare från Komplett

Intono är ett nytt högtalarmärke som ska ge bästa möjliga ljud för en billig peng.

forfatter
Publicerad 2012-04-05 - 08:13

Högtalarna är framtagna av Komplett och i sortimentet finns bland annat en smal golvhögtalare, en aktiv (med inbyggd förstärkare) stativhögtalare samt två subbasar. Alla modeller finns i svart och vit pianolack, med svarta eller vita tygfronter.

Största modellen heter K53 och är en 90 cm hög och 18 cm bred golvhögtalare. Den är bestyckad med tre 5-tumsbasar med Kevlar-membran och en 1-tums diskant. K53 kostar 3500 kronor per par och påstås nå ned till respektabla 30 Hz i basen.

Lilla Intono K5A är en 27 cm hög stativhögtalare med inbyggd 40-watts förstärkare som driver en 5-tums mellanregisterbas och en 1-tums diskant. Aktiva K5A kostar 2500 kronor och går att koppla direkt till TV:n eller datorn – eller hörlursuttaget på en mobiltelefon eller MP3-spelare. Det finns också en USB-port som kan ladda spelaren.

Stativhögtalaren finns även i en passiv variant (utan inbyggd förstärkare) som heter K5 och kostar 1500 kronor. Den når ned sig ned till 50 Hz i basregistret. Vill du komma åt djupare bastoner än så kan du komplettera med subbasen K8S som enligt specifikationerna når ända ned till 20 Hz. K8S kostar 2500 kronor och har en 90-watts förstärkare som driver ett 8-tums baselement.

Vill du ha mer ös i stereon eller hemmabion så finns storebror K12S som har en 180-watts förstärkare och ett 12-tums baselement. Den kostar 3500 kronor.

I Intono-serien finns även en centerhögtalare, K4c, som kostar 1000 kronor. Alla modellerna i Intono-serien finns på Kompletts hemsida.

Komplett.se

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
Kolla in Sonys nya 4K-projektorer Erbjuder bland annat laserljus till ett helt nytt pris!
Utlovar saftig bas utan separat sub Kompakta Denon DHT-S217 har Dolby Atmos – och inbyggd subwoofer!
Ta med dig bilden vart som helst! Samsung The Freestyle är en praktisk projektor när du behöver snabb och enkel videounderhållning i stort format – men den har sina begränsningar.
McIntosh uppdaterar MX100 med Control4 Nu kan du integrera processorn i ditt smarta hem.
Ny Blu-ray-spelare från Reavon Nykomlingen UBR-X110 har uppgraderats med möjligheten att spela SACD.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend