Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Billiga högtalare från Komplett

Intono är ett nytt högtalarmärke som ska ge bästa möjliga ljud för en billig peng.

Av / 2012-04-05 - 08:13
Billiga högtalare från Komplett

Högtalarna är framtagna av Komplett och i sortimentet finns bland annat en smal golvhögtalare, en aktiv (med inbyggd förstärkare) stativhögtalare samt två subbasar. Alla modeller finns i svart och vit pianolack, med svarta eller vita tygfronter.

Största modellen heter K53 och är en 90 cm hög och 18 cm bred golvhögtalare. Den är bestyckad med tre 5-tumsbasar med Kevlar-membran och en 1-tums diskant. K53 kostar 3500 kronor per par och påstås nå ned till respektabla 30 Hz i basen.

Lilla Intono K5A är en 27 cm hög stativhögtalare med inbyggd 40-watts förstärkare som driver en 5-tums mellanregisterbas och en 1-tums diskant. Aktiva K5A kostar 2500 kronor och går att koppla direkt till TV:n eller datorn – eller hörlursuttaget på en mobiltelefon eller MP3-spelare. Det finns också en USB-port som kan ladda spelaren.

Stativhögtalaren finns även i en passiv variant (utan inbyggd förstärkare) som heter K5 och kostar 1500 kronor. Den når ned sig ned till 50 Hz i basregistret. Vill du komma åt djupare bastoner än så kan du komplettera med subbasen K8S som enligt specifikationerna når ända ned till 20 Hz. K8S kostar 2500 kronor och har en 90-watts förstärkare som driver ett 8-tums baselement.

Vill du ha mer ös i stereon eller hemmabion så finns storebror K12S som har en 180-watts förstärkare och ett 12-tums baselement. Den kostar 3500 kronor.

I Intono-serien finns även en centerhögtalare, K4c, som kostar 1000 kronor. Alla modellerna i Intono-serien finns på Kompletts hemsida.

Komplett.se

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Den här kan inte köpas här hemma

Mer prisvärd hemmabio från Pioneer

Hemmabio-råskinn inne för test

Nu är den äntligen här

Råare surroundförstärkare från Denon

"Alla" älskar Dolby

Nytt ljudformat vill krossa Dolby Atmos

Kolla in den pyttelilla 4K-projektorn

Vill göra 3D-ljud tillgängligt för "alla"

Sonos konkurrerar med Apple och Sony?

Dolby Atmos - utan Atmos-högtalare

Ett bättre alternativ till en soundbar?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen