TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
SOMMARERBJUDANDE PÅ LB+

BeoSound 5 – ny musikanläggning från Bang & Olufsen

Det är minsann inte varje dag som B&O lanserar ett nytt musiksystem. Men när det väl händer brukar det vara något extra speciellt. Och BeoSound 5 ser onekligen häftigt ut.

forfatter
Publicerad 2008-12-01 - 09:21


Den danska designtillverkarens moderna musikserver ger dig tillgång till hela musiksamlingen från en hårddisk i stället för att krångla med att byta skivor. Plötsligt känns Bang & Olufsens berömda CD-växlare lite gammaldags…
Det nya musiksystemet består av en läcker bordsenhet (BeoSound5) som har en stor LCD-skärm och knappar som man navigerar runt i och styr musiken med. Själva lagringen av filer och ljudanslutningen görs i en separat enhet (BeoMaster 5). Det ingår inga högtalare, så du kan välja mellan B&O:s många aktiva högtalare som ansluts direkt med hjälp av Powerlink-koppling.
Med BeoSound 5 kan man bläddra genom musiksamlingen och få information om låtar, artister och album/omslag. Anläggningen stöder de mest utbredda filformaten, närmare bestämt MP3, WMA och AAC – men inte kopieringsskyddade musikfiler från iTunes (DRM). Lite förvånande är det också att Beosound inte stöder FLAC, vilket är ett av de mest populära förlustfria ljudformaten. Den klarar däremot Microsofts förlustfria format, WMA Lossless samt vanlig CD-ljud. Man kan också lyssna på tusentals radiokanaler på internet.

Intelligent musikavspelning
Tack vare en lagringskapacitet på 500 GB kan du lagra upp till 1000 album med hög ljudkvalitet, eller upp till 6000 i MP3-kvalitet. Nackdelen med en så stor musiksamling är att man lätt kan tappa översikten och att du går miste om musikaliska godbitar. Då kan det vara praktiskt om musiksystemet hjälper dig att välja musik, vilket B&O gör med hjälp av funktionen More Of The Same, MOTS. När du börjar spela din favoritlåt, letar BeoSound 5 automatiskt igenom musikbiblioteket efter låtar som har samma rytm, tonalitet och dynamik. På så sätt kan anläggningen hitta låtar som passar din sinnesstämning. Nästan som att ha en egen DJ…
Vill du köpa ett exemplar får du vänta tills i mars nästa år. Då har du lite tid på dig att sparat ihop de närmare 50 000 kronor som systemet kommer att kosta.

www.bang-olufsen.se
 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Växer med uppgiften Elipsons effektförstärkare verkar förrädiskt spinkig. Men i själva verket är den en tungviktare som får ut det bästa ur dina inspelningar.
McIntosh-luring Det finns många som drömmer om en fet McIntosh-rigg hemma i vardagsrummet, men den här produkten har en hemlighet inuti!
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend