Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Bang & Olufsen Beoconnect Core

Blåser nytt liv i klassiska B&O-produkter med hjälp av Wi-Fi och HDMI.

Av / 2024-03-18 - 16:41
Bang & Olufsen Beoconnect Core

Bang & Olufsen fokuserar mycket på hållbarhet nuförtiden, och det finns gott om Beolab-högtalare där ute som nu kan få nytt liv med hjälp av den nya kopplingsboxen Beoconnect Core.

Kort sagt är detta en trådlös mottagare med inbyggd Wi-Fi och Bluetooth plus en hel mängd fysiska anslutningar som HDMI-ingång, optisk digital, USB, line-in – och slutligen Powerlink-utgångar som du kan ansluta direkt till dina aktiva Bang & Olufsen-högtalare.

Beoconnect Core: Andas nytt liv i äldre B&O-högtalare

Bang & Olufsen-högtalare som Beolab 8000 är kända för sin ikoniska och tidlösa design. Med hjälp av Beoconnect Core kan båda dessa (liksom en rad andra äldre B&O-högtalare med Powerlink) få nytt liv genom att få tillgång till en rad moderna funktioner.

Beoconnect Core stöder till exempel Apple Airplay, Chromecast, Spotify Connect och Tidal Connect, så att du effektivt kan göra dina gamla B&O-högtalare ”trådlösa” – åtminstone på mottagarsidan, om du bortser från Powerlink-kablarna.

Beoconnect Core har även USB- och linjeingång för en skivspelare, och som om inte det vore nog kan den även anslutas till B&O:s multiroom-system och styras via B&O-appen.

HDMI-ingången gör det också enkelt att få ljudet från eARC-utgången på din TV. Boxen har dock inte stöd för surroundljudformat som Dolby Atmos eller liknande – bara vanligt tvåkanals stereoljud.

Beoconnect_Core_0003 Beoconnect_Core_0004
<
>
(Foto: Bang & Olufsen)

Beoconnect Core: Pris och tillgänglighet

Bang & Olufsen ska naturligtvis ha lite betalt för härligheten – 12 490 kronor – men om det gör att du kan behålla dina favorithögtalare i många år framöver kan det vara en bra investering. Och definitivt billigare än ett par nya Beolab 8 eller Beolab 18.

Vi skulle faktiskt inte bli förvånade om vissa äldre B&O-högtalare blir ännu mer åtråvärda på begagnatmarknaden efter detta…

(Foto: Bang & Olufsen)

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Goldmund effektförstärkare: Fråga bara inte om priset...

En förstärkare för drömmare

Vinyl sätter nytt rekord

Komplett anläggning i retrostil

Skivspelare med plug and play

Nya råskinn från schweiziska Soulution

När hifi var en livsstil

Något unikt för din skivsamling

Äntligen en prisvärd Roon-streamer!

En DAC i samurajernas fotspår?

Den här lilla lådan kan göra dina gamla B&O-högtalare "trådlösa"

Den ultimata förstärkaren

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen