TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
SOMMARERBJUDANDE PÅ LB+

Aston Martin

Aston Martins värsting har 750 hästar under huven – och 1000 watt B&O-ljud i kupén.

forfatter
Publicerad 2011-03-31 - 15:50

Somliga hävdar nog att en 12-cylindrig motor på 750 hästar skapar tillräckligt med välljud. Men av och till kan det vara fint ackompanjera motorsymfonin med en bra stereo. B&O:s ljudanläggning anpassar automatiskt ljudnivån till bilens hastighet – och med tanke på vilka fartresurser som finns i One-77 så gäller det att ha en bilstereo som matchar.

Sedan 2007 har Bang & Olufsen levererat skräddarsydda ljudsystem till alla Aston Martin-modeller. Senaste tillskottet är BeoSound One-77 som är utvecklat till Aston Martins exklusiva toppmodell som bara ska byggas i 77 exemplar, och som levereras med B&O-ljud som standard. Fast det är klart, det är inte mycket som är standard med vare sig bilen eller stereon.

– Egentligen har vi tillverkat 77 ljudsystem till bilarna, med samma processer och samma omsorgsfulla detaljprecision som om vi skulle skapa ljudsystem till en konceptbil till en bilmässa, säger Bjarne Sørensen, Director of Concept and Technology hos Bang & Olufsen Automotive.

Bang & Olufsens och Aston Martins ingenjörer har slagit sina kloka huvuden ihop och hittat ett effektivt sätt att bygga in ljudanläggningen i den kompromisslösa sportbilen. För att spara vikt har högtalarkabinetten till subbasar och baselement integrerats fullständig i bilens kolfiberkaross.

Kraften som driver de sammanlagt 13 högtalarna kommer från B&O:s egenutvecklade ICEpower-förstärkare. Den sammanlagda effekten är mer än 1 000 watt, där 750 watt är fördelat på diskant, mellanregister och bas, medan subbasar drivs av ytterligare 300 watt.

Vi misstänker att det här kan börja närma sig den ultimata körupplevelsen…

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Växer med uppgiften Elipsons effektförstärkare verkar förrädiskt spinkig. Men i själva verket är den en tungviktare som får ut det bästa ur dina inspelningar.
McIntosh-luring Det finns många som drömmer om en fet McIntosh-rigg hemma i vardagsrummet, men den här produkten har en hemlighet inuti!
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend