150 watt raffinerad kraft

Så här ser Gryphons nya monsterförstärkare ut. Man anar att den blir väldigt, väldigt dyr.

Eftersom vi redan har den nya integrerade Gryphon Diablo-förstärkaren i testrummet så är det inte utan att vi är nyfikna på den ännu brutala Antileon Evo. Det är en tämligen massiv effektförstärkare som kör i äkta klass A – inte så effektivt, men det reducerar förvrängningen markant.

I ren klass A-drift lämnar förstärkaren 150 watt per kanal. Effekten kommer från en väl tilltagen nätdel med hela 670 000 μF som förser 40 (!) bipolära transistorer med ström

Det finns gott om godsaker under locket på Antileon Evo. På utsidan är försedd med häftiga kylflänsar, vilket förmodligen är helt nödvändigt eftersom klass A-förstärkare avger mycket mer värme än vanliga förstärkare

Foto: Gryphon Audio

Foto: Gryphon Audio

Vi kan bara gissa hur Antileon Evo låter, men av erfarenhet vet vi att Gryphons största förstärkare brukar låta himmelskt.

Det finns mycket mer att säga om det rent tekniska i Antileon Evo, som föga oväntat är oerhört påkostad både när det gäller komponenter och utförande. Vikten på 84 kilo säger ju en hel del. Priset ligger på 330 000 kronor! Fast då räcker den till båda stereokanalerna …

Ett test är lockande, men först ska vi spela in och syna den integrerade Diablo-förstärkaren i sömmarna, så häng med!

Foto: Gryphon Audio

Foto: Gryphon Audio

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
1 kommentar

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Sbooster BOTW MKII

  Riktpris: 3600 kr Bergfast strömförsörjning

  Linn Klimax DSM/2

  Riktpris: 214900 kr När musiken är livet

  Marantz SACD 30n

  Riktpris: 30000 kr Nätverksspelare med DAC och CD-spelare

  Marantz Model 30

  Riktpris: 30000 kr Marantz nya förstärkare spelar vanebildande vackert
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.