Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 11Delta

Soundbar från JVC

En oerhört smal och elegant ljudlimpa bär namnet JVC TH-WL709H. Vi har fått in den för test och hittills verkar allt lovande.

Skrivet av / 2015-06-26 - 08:53
Soundbar från JVC

Man förknippar inte JVC med soundbar-högtalare. Men nu finns det ett par modeller med JVC-loggan. I själva verket är det den brittiska butikskedjan Dixons – och alltså Elgiganten här hemma – som har tillverkat högtalaren på licens från JVC. Så någon äkta JVC-produkt är det inte, fast det betyder inte att den inte måste hålla en viss standard.

Ljudlimpan vi har tagit emot heter TH-WL7090H. Den är mycket smal och har en separat trådlös subwoofer som kan ställas i princip var som helst.

Ingångar
Två HDMI-ingångar som stöder Dolby Digital och DTS – även högupplösta format – sitter på baksidan, plus en utgång. Optisk digitalingång finns också, som kan kopplas till TV:n. Om TV:n har ARC (Audio Return Channel, ”ljudretur”) i HDMI-ingången så går det att koppla in TV-ljudet den vägen också. Då behövs bara en enda HDMI-kabel.

För att simulera surroundljud finns en DTS TruSurround-funktion som förskjuter fasresponsen så att ljudbilden upplevs som större än ljudlimpans bredd.

Vi har provlyssnat på TH-WL7090H i samband med en grupptest till septembernumret, och hittills verkar den vara ett intressant alternativ. Ljudnivån är högre än vi hade trott från en så tunn högtalarpanel, och basen är fyllig och diskanten är distinkt. Röster är klara, vilket är viktigt om man ska titta på film, särskilt om man vill spela lågt.

JVC TH-WL709H kostar 4 500 kronor.

Andra kandidater i testet, som vi påbörjar nu, är bland annat Klipsch R-10B, Philips HTL7140 och Denon DHT-S514. Vi har också med ett par ljudsocklar som ska stå under TV:n: PSB Alpha VS21, Canton DM 75 och Yamaha SRT-700.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Sonos konkurrerar med Apple och Sony?

Dolby Atmos - utan Atmos-högtalare

Ett bättre alternativ till en soundbar?

Här är Bose Smart Ultra Soundbar

Smart och ljusstark 4K-projektor

Denon-receiver tar Atmos-hemmabio till medelstora rum

8K-hemmabioljud till lågpris

Yamaha lanserar nya ljudlimpor

Sonys nya högtalare är något mycket speciellt

Dirac ART tar rumskorrigering till nya höjder

Mer Atmos-ljud från Dolby

Ny Sony-förstärkare för din hemmabio

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen