TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Smartare McIntosh MX100-hemmabioprocessor

Nu kan du integrera processorn i ditt smarta hem.

forfatter
Publicerad 2022-04-06 - 10:09

En uppdatering till McIntosh hemmabioprocessor MX100 gör att den får stöd för integration och styrning genom Control4. Som är ett styrprotokoll där uppkopplade produkter integreras i ett smart hem och styr ljud, värme och ljus.

McIntosh-processorn är en renodlad hemmabioprocessor och om man inte har den allra senaste firmware-versionen så måste man ladda ner version 2.134. Eller senare. Sedan är MX100 redo att ladda ner installationsprogrammet för Control4. Om man har en äldre version av firmware, måste man besöka en McIntosh-återförsäljare för att uppdatera sin processor.

MX100 Back hi res
Foto: McIntosh

MX100 har bara digitala ingångar, men analoga utgångar till alla kanaler. Bland ingångarna finns fyra HDMI-ingångar och en HDMI-utgång med stöd för Enhanced Audio Return Channel (eARC).

Processorn stöder även Dolby Atmos, DTS: X, Dolby Vision, HDR10 och HLG. Samt 4:4:4-färgmatris, Rec. 2020 och 3D video-pass-through. För de som fortfarande behöver det.

MX100 MI347 MI254 Rack Angle hi res
Foto: McIntosh

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Skrämmande realistisk biobild Sony tar laserbio till nya höjder med en highend-projektor som kommer att få dig att tappa hakan.
80-tums bild från 1 cm avstånd Supernära projektor ger skarpa bilder i klassrum och mötesrum.
Nakamichi väcker draken till liv Soundbar-högtalaren har totalt 21 kanaler och Dolby Atmos-surround.
lbpluss
Nya Apple TV är ett krutpaket Tredje generationens Apple TV 4K är en blixtsnabb enhet med starka prestanda, en sömlös användarupplevelse och fantastisk bild- och ljudkvalitet. Plugga in den och plocka fram popcornen!
Ljud som inte tar plats Inbyggnadshögtalarna DALI Phantom K-60 LP kräver praktiskt taget inget utrymme på djupet.
Följ Ljud & Bild