Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Nytt och förbättrat utseende på Marantz hemmabio

Marantz Cinema-serien består av nya integrerade surroundförstärkare samt en separat processor och 16-kanals effektförstärkare. Med ett utseende du inte behöver dölja.

Av / 2022-10-18 - 15:33
Nytt och förbättrat utseende på Marantz hemmabio

Med de nya hemmabioprodukterna från Marantz lovas vi ”exceptionell hög prestanda, omsorgsfull byggkvalitet och en elegant tidlös design.” Produkterna är gjorda för de mest kräsna bio- och ljudentusiasterna, speciellt utvecklade för dedikerade hemmabiosystem. Men med ett utseende du hellre visar upp än gömmer undan.

Dirac kommer till Marantz Cinema

Marantz använder som alltid Audyssey rumskorrigering i sina förstärkare och processorer. Men planen är att lansera Dirac Live till vissa modeller i mars 2023. Dirac har en ännu mer avancerad form av korrigering och kalibrering än Audyssey, och vår erfarenhet är att det fungerar ännu bättre. Därför är detta goda nyheter!

Marantz Cinema 40
Marantz Cinema 40. Foto: Marantz

Cinema 40 – flaggskipet

Cinema 40 är toppmodellen bland de nya integrerade förstärkarna. Med 9 x 125 watt (11,4 pre out), HDMI-kretsar med 8K-upplösning, Dolby Atmos, DTS: X och Auro 3D samt en mängd in- och utgångar. Inklusive 7 HDMI-ingångar och 3 utgångar, förförstärkarutgångar och effektförstärkaringångar för samtliga kanaler – och hela fyra subwoofers. För vem vill inte ha en sub i varje hörn?   Rumskorrigering med Audyssey MultEQ XT32 och musikstreaming med HEOS multirum är också på plats.

Läs också Laserskarp biobild Marknadens billigaste laserprojektor med äkta 4K-upplösning är precis lika fantastisk som den verkar.

Marantz Cinema 40 kommer i mars 2023, i färgerna svart och Silver Gold, och kommer kosta 29 000 kronor.

Marantz Cinema 50 lifestyle 2
Marantz Cinema 50. Foto: Marantz

Cinema 50

Ett litet steg ner hittar vi Cinema 50, med exakt samma funktioner som Cinema 40. Endast med något svagare effektförstärkare, nämligen 9 x 110 watt (11,4 pre out). För de tusenlappar du sparar, kan du exempelvis lägga till en kraftfullare effektförstärkare till de främre kanalerna.

Marantz Cinema 50 kan köpas från november i år, i färgerna svart och Silver Gold, för 23 000 kronor.

Marantz Cinema 60 lifestyle 2
Marantz Cinema 60. Foto: Marantz

Cinema 60 – finns med DAB-radio

Vill du ha en surroundförstärkare med DAB-radio heter den Cinema 60 DAB. Den har ett par färre förstärkarkanaler och erbjuder 7 x 100 watt, och det är också antalet processorkanaler du får, om du har externa förstärkare. Samt två subwooferkanaler. För vem behöver egentligen fyra subwoofers?

Läs också Denons allra bästa Denon har aldrig gjort en bättre surroundförstärkare än jubileumsmodellen AVC-A110.

Även Cinema 60 stöder Dolby Atmos och DTS:X, men inte Auro 3D. Den får inte stöd för Dirac Live, men har fortfarande Audyssey MultEQ XT rumskorrigering.

Marantz Cinema 60 anländer i slutet av oktober / november, i färgerna svart och Silver Gold. Utan DAB-radio kostar den 14 000 kronor. Cinema 60 DAB kostar 16 000 kronor.

Marantz Cinema 70s lifestyle
Marantz Cinema 70s. Foto: Marantz

Cinema 70s – den slanka

Om du vill ha något diskretare i ditt vardagsrum kan Marantz fresta med Cinema 70s. En tunn 7,2-kanals förstärkare som ersätter NR1711, med 50 watt per kanal och HEOS multirum musikströmning inbyggd. Även den här har Audyssey MultEQ rumskorrigering och stöder Dolby Atmos och DTS:X. Av sex HDMI-ingångar stöder tre av dem 8K-video.

Marantz Cinema 70s anländer i december, i färgerna svart och Silver Gold, för 10 490 kronor.

Marantz AMP10 hero scaled 1
Marantz AMP 10. Foto: Marantz

AV 10 och AMP 10

Om du vill ha det coolaste Marantz har att erbjuda din hemmabio bör du titta närmare på AV 10-processorn och förstärkaren AMP 10. Processorn har 15.4 kanaler med balanserade utgångar, och den kan konfigureras till valfri Atmos-inställning upp till maximalt sex kanaler i taket. Streaming med HEOS multirum, naturligtvis Audyssey MultEQ XT32 – och med löfte om en Dirac-uppgradering i vår.

AMP 10 erbjuder hela 16 x 200 watt på 8 ohm, har Marantz egna HDAM-förstärkarmoduler och även en nyutvecklad klass D-förstärkarteknik.

Vi har ännu inte fått lokalt pris för de två komponenterna, men Marantz har satt en prislapp på 7 000 euro. Och det är alltså per komponent… AV 10 och AMP 10 kommer att släppas i början av 2023 och fås bara i svart färg.

Mer info: marantz.com

Marantz AV10 hero scaled 1
Marantz AV 10. Foto: Marantz
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

3 reaktioner på ”Nytt och förbättrat utseende på Marantz hemmabio”

  1. Kjell Eriksson

    Varför får vi inte se de intressanta sidorna av förstärkarna, baksidorna? Är det framsidorna som är det viktiga tycker jag synd om er…

    1. Siden du spør så høflig: bilder av baksidene var ikke i bildebanken vi fikk tilgang til.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

4K-projektor: Ta hemunderhållningen till den stora skärmen

Hisense PX3-Pro: Jättebild på kort avstånd

Här är årets nya hemmabioprodukter från Sony

Den här kan inte köpas här hemma

Mer prisvärd hemmabio från Pioneer

Hemmabio-råskinn inne för test

Nu är den äntligen här

Råare surroundförstärkare från Denon

"Alla" älskar Dolby

Nytt ljudformat vill krossa Dolby Atmos

Kolla in den pyttelilla 4K-projektorn

Vill göra 3D-ljud tillgängligt för "alla"

Rulla till toppen