TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Apple TV 4K har smart kalibrering av TV:n

Och 4K HDR och Dolby Vision för en bättre bild.

forfatter
Publicerad 2021-04-20 - 21:39

Jag erkänner att jag tillhör dem som gillade den nya fjärrkontrollen till Apple TV-boxen. Ända tills jag började använda den – styrplattan går inte att bli klok på. Men till den nya versionen av Apple TV 4K har det äntligen kommit en ny fjärrkontroll.

Och några andra godsaker som vi ser fram emot.

Bland annat går det att ta reda på hur bra skärmkalibreringen är egentligen.

Men först fjärrkontrollen, som äntligen ser ut som en intuitiv kontroll, med knappar och inte bara en styrplatta med ett minimum av knappar.

Det mest revolutionerande med den nya är att fyrvägsknappen från den allra första versionen är tillbaka, fast nu kombinerad med en pekplatta och rullningsfunktion. Tryck för att navigera och välja, svep med fingret för att bläddra och rulla med fingret längs ytterkanten för att bläddra. Hörde vi ett litet Hurra?

På sidan finns en liten knapp som aktiverar röststyrning, alltså Siri, och så är det många som är vana vid att ha det i sin iPhone.

 

Och så kalibrering. Om man har en iPhone kan man använda den som en kolorimeter för att läsa av färgåtergivning och kontrast, sedan kalibreras TV:n efter branschstandarden för biografer. Och då kanske resultat blir som på Apples bild ovan …

Här kan du se hur man gör:

På insidan har nya Apple TV 4K en A12 Bionic-processor som stöder HDR (High Dynamic Range) och Dolby Vision, upp till 60 fps, vilket påstås ge användaren både bättre bild och bättre ljud.

Nya Apple TV 4K kan beställas från och med 30:e april, priserna är 2 000 kronor för 32 GB lagring och 2 200 kronor för 64 GB.

apple tv

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Optisk anslutning kommer väl aldrig tillbaka. Med en Sony tv från 2009 med förvisso väldigt bra bild, så har tv:n bara en hdmi anslutning (och soundbasen optisk). Övriga anslutningar sitter i en separat enhet som följde med TV:n, men den skickar bild trådlöst.
Så adaptern blir kvar.

Stranger Things får rumsligt ljud Den fjärde säsongen av Stranger Things kommer strax att låta ännu bättre.
Referensljud direkt i väggen Vägghögtalarna från IW150-serien ska vara speciellt utformade för Dolby Atmos.
Nu får du Google TV på alla skärmar Google Chromecast ger TV:n nytt liv och nu har den fått både fjärrkontroll, Google TV – och 4K. Men ett problem också.
Chromecast med Google TV kommer (äntligen) till Sverige Från och med i dag kan Googles nya Chromecast förbeställas i Sverige. Den har bland annat fjärrkontroll och Google TV. 21 juni finns den i butik.
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
Kolla in Sonys nya 4K-projektorer Erbjuder bland annat laserljus till ett helt nytt pris!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend