TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Nätverk och surround i mindre Marantz-format

forfatter
Publicerad 2012-09-11 - 09:08

Du kanske inte riktigt får plats med en stor hemmabioförstärkare när det redan står en Blu-ray-spelare, en TV-mottagare och ett PS3 i stereohyllan?

För alla som har lite ont om plats i vardagsrummet har Marantz tagit fram NR-serien, som försöker sig på den svåra konsten att krympa elektronikens mått utan att krympa egenskaperna.

NR1603 sägs låta precis lika bra som en Marantz-receiver av normal storlek, trots att den är liten. Och vill du bygga ut din nuvarande stereo med lite hemmabio så har receivern Pre Out-utgångar till frontkanalerna så att du kan koppla in stereoförstärkaren och låta den ta hand om fronthögtalarna.

 

 
Den lilla receivern är dock fullt förmögen att pumpa ut 7 x 50 watt på egen hand. Och den avkodar både Dolby TrueHD och DTS-HD Master Audio samt musikformaten WAV, AAC, FLAC, WMA, Lossless och FLAC192/24.

Internetradio finns också, plus AirPlay så att du kan streama musik direkt från iPaden. Och har du bärbara enheter från någon annan än Apple så går det utmärkt att lyssna på dem också via USB-ingången.

På baksidan finns fem HDMI-ingångar och på fronten ytterligare en. De stöder Audio Return Channel och 3D.

Att koppla in NR1603 är en smal sak. Det är bara att följa menyerna på skärmen och Audyssey MultEQ-rumskorrektionen tar hand om kalibrering av högtalarna med hjälp av en mikrofon.

Marantz NR1603 har redan hunnit ut i butikerna och går att köpa i svart eller silver för 6 000 kronor.

septon.se

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
Kolla in Sonys nya 4K-projektorer Erbjuder bland annat laserljus till ett helt nytt pris!
Utlovar saftig bas utan separat sub Kompakta Denon DHT-S217 har Dolby Atmos – och inbyggd subwoofer!
Ta med dig bilden vart som helst! Samsung The Freestyle är en praktisk projektor när du behöver snabb och enkel videounderhållning i stort format – men den har sina begränsningar.
McIntosh uppdaterar MX100 med Control4 Nu kan du integrera processorn i ditt smarta hem.
Ny Blu-ray-spelare från Reavon Nykomlingen UBR-X110 har uppgraderats med möjligheten att spela SACD.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend