Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Kompakt hemmabioreceiver från Cambridge

Cambridge 551R är en elegant och kompakt hemmabioreceiver på 7 x 90 watt där man satt användarvänligheten i främsta rummet.

Av / 2012-02-01 - 12:40
Kompakt hemmabioreceiver från Cambridge

Med sin nya 551R lovar Cambridge Audio både bra ljud och bra användarvänlighet. Den är bara 11 cm hög och får därmed plats i de flesta hyllor och TV-möbler, samtidigt som aluminiumutförandet är elegant och bra kvalitetsintryck.

Receivern stödjer 3D-video och alla högupplösta ljudformat, och när man tagit fram skärmmenyerna har man fokuserat på användarvänlighet och på att ge användaren en god överblick. De 4 HDMI-ingångarna räcker gott för de flesta, för få användare behöver ansluta mer än en Blu-ray-spelare, PVR, spelkonsol och en videokamera via HDMI. Dock skulle vi själva gärna sett minst en port till, helst två. För flera av anslutningarna är man hänvisad till de analoga video- och ljudingångarna.

Analoga videokällor omvandlas till HDMI och skalas upp till full 1080p-upplösning. Ljudretur (ARC) på HDMI-porten gör dessutom att du inte behöver dra en massa kablar mellan receivern och TV:n, för det räcker faktiskt med en enda eftersom ljudsignalen går åt båda håll i HDMI-kabeln (förutsatt att du har en modern TV med ljudretur).

Påkostade komponenter
Cambridge lovar att du får bra ljud till både film och musik. Många receivrar har billiga kretsar och komponenter som gör att ljudet blir platt och tråkigt när man spelar musik från CD. Det här framgår inte lika tydligt när man tittar på film eftersom man lyssnar på ett annat sätt när man även har en bild att fokusera på. Cambridge chansar däremot inte, utan försäkrar att man valt fina komponenter längs hela signalvägen så att receivern även kan återge krävande musik utan att få andnöd.
551R är utrustad med en exklusiv ringkärnetransformator som ger rejält med ström, samtidigt som den inte ger upphov till lika mycket störningar som de billiga standardtransformatorer gör som sitter i de flesta andra receivrar i den här prisklassen.

Effekten på 90 watt per kanal har mätts upp med två kanaler i drift. När alla kanaler körs samtidigt har effekten angetts till 7 x 60 watt, vilket faktiskt ligger över genomsnittet bland receivrar till det här priset.
Automatisk inställning

Den inbyggda funktionen för automatisk inställning i 551R ser till att alla inställningar kan göras automatiskt så att du slipper ta fram måttbandet för att kontrollera hur långt bort varje högtalare står. Anslut bara högtalarna och mikrofonen som medföljer så tar receivern hand om resten. Den här funktionen är standard för de allra flesta moderna receivrar.

Receivern, som finns i svart (silver kan specialbeställas), kostar 8 700 kr.

hifiklubben.se

 

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

4K-projektor: Ta hemunderhållningen till den stora skärmen

Hisense PX3-Pro: Jättebild på kort avstånd

Här är årets nya hemmabioprodukter från Sony

Den här kan inte köpas här hemma

Mer prisvärd hemmabio från Pioneer

Hemmabio-råskinn inne för test

Nu är den äntligen här

Råare surroundförstärkare från Denon

"Alla" älskar Dolby

Nytt ljudformat vill krossa Dolby Atmos

Kolla in den pyttelilla 4K-projektorn

Vill göra 3D-ljud tillgängligt för "alla"

Rulla till toppen