Search
Generic filters

Kompakt hemmabioreceiver från Cambridge

Cambridge 551R är en elegant och kompakt hemmabioreceiver på 7 x 90 watt där man satt användarvänligheten i främsta rummet.

Med sin nya 551R lovar Cambridge Audio både bra ljud och bra användarvänlighet. Den är bara 11 cm hög och får därmed plats i de flesta hyllor och TV-möbler, samtidigt som aluminiumutförandet är elegant och bra kvalitetsintryck.

Receivern stödjer 3D-video och alla högupplösta ljudformat, och när man tagit fram skärmmenyerna har man fokuserat på användarvänlighet och på att ge användaren en god överblick. De 4 HDMI-ingångarna räcker gott för de flesta, för få användare behöver ansluta mer än en Blu-ray-spelare, PVR, spelkonsol och en videokamera via HDMI. Dock skulle vi själva gärna sett minst en port till, helst två. För flera av anslutningarna är man hänvisad till de analoga video- och ljudingångarna.

Analoga videokällor omvandlas till HDMI och skalas upp till full 1080p-upplösning. Ljudretur (ARC) på HDMI-porten gör dessutom att du inte behöver dra en massa kablar mellan receivern och TV:n, för det räcker faktiskt med en enda eftersom ljudsignalen går åt båda håll i HDMI-kabeln (förutsatt att du har en modern TV med ljudretur).

Påkostade komponenter
Cambridge lovar att du får bra ljud till både film och musik. Många receivrar har billiga kretsar och komponenter som gör att ljudet blir platt och tråkigt när man spelar musik från CD. Det här framgår inte lika tydligt när man tittar på film eftersom man lyssnar på ett annat sätt när man även har en bild att fokusera på. Cambridge chansar däremot inte, utan försäkrar att man valt fina komponenter längs hela signalvägen så att receivern även kan återge krävande musik utan att få andnöd.
551R är utrustad med en exklusiv ringkärnetransformator som ger rejält med ström, samtidigt som den inte ger upphov till lika mycket störningar som de billiga standardtransformatorer gör som sitter i de flesta andra receivrar i den här prisklassen.

Effekten på 90 watt per kanal har mätts upp med två kanaler i drift. När alla kanaler körs samtidigt har effekten angetts till 7 x 60 watt, vilket faktiskt ligger över genomsnittet bland receivrar till det här priset.
Automatisk inställning

Den inbyggda funktionen för automatisk inställning i 551R ser till att alla inställningar kan göras automatiskt så att du slipper ta fram måttbandet för att kontrollera hur långt bort varje högtalare står. Anslut bara högtalarna och mikrofonen som medföljer så tar receivern hand om resten. Den här funktionen är standard för de allra flesta moderna receivrar.

Receivern, som finns i svart (silver kan specialbeställas), kostar 8 700 kr.

hifiklubben.se

 

 

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Panasonic börjar rulla ut sin första Android-TV i november!
  Byggs bara i 50 exemplar – och de blir inte direkt billiga.
  Förutom Elite 85t släpper Jabra aktiv brusreducering till befintliga Elite 75t.
  Nu är det officiellt. Om tre veckor lanserar OnePlus sin nästa mobil.
  I dag släpper Netflix trailern till deras första norska originalfilm: Kadaver
  Med Netatmo Smart Videodörrklocka kan du se vem som ringer på och prata med besökarna, var du än befinner dig.
  Snart släpper strömningsjätten ännu en svensk originalserie.
  Snart får svenskarna ännu en strömningstjänst att välja mellan.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Epson EH-TW9400

  Riktpris: 32000 kr Den förnuftigaste highend-projektorn

  BenQ W5700

  Riktpris: 30000 kr Billig biomaskin med 4K

  Panasonic DP-UB820

  Riktpris: 5000 kr Prisvärd biomaskin

  Epson EH-LS100

  Riktpris: 30000 kr Vi förväntade oss mycket mer
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.