TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Denons nya AVR-3313

forfatter
Publicerad 2012-07-13 - 07:35

Med en effekt på 7 x 125 watt befinner sig AVR-3313 i den övre ändan av Denons hemmabioskala. Enligt Hi-Fi Klubben ska den nya receivern kunna mäta sig med professionella biografer både när det gäller bild- och ljudkvalitet. Stora ord!

AVR-3313 specificeras som en 7.2-förstärkare, alltså med två subbasutgångar. Huruvida dessa kan kalibreras oberoende av varandra, eller om utgång nummer två bara är en extra kontakt, framgår inte. Vi hoppas på separata utgångar!

Receivern har Apple AirPlay samt direkt tillgång till Spotify. Precis som sig bör finns Pre Out-utgångar för samtliga kanaler, så att det går att koppa in externa slutsteg eller aktiva högtalare.

På bildsidan stöds alla upplösningar upp till 4K (3840 x 2160). Och på ljudsidan ger inbyggda AL24+-processorn 24 bit/192 kHz-uppsampling i alla sju kanaler.

Via nätverk eller USB-minne stöder AVR-3313 Apple Lossless-format samt HD-format som FLAC och WAV i 24 bit/192 kHz. Denon Link HD-funktionen reducerar jitter via HDMI om receivern paras ihop med Blu-ray-spelaren DBT-3313UD med hjälp av en separat kabel till klocksignalen.

Hela härligheten styrs trådlöst med en iPhone, iPad eller Android-enhet.

AVR-3313 släpps i månadsskiftet juli/augusti och kostar 11 500 kronor.

hifiklubben.se

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nu får du Google TV på alla skärmar Google Chromecast ger TV:n nytt liv och nu har den fått både fjärrkontroll, Google TV – och 4K. Men ett problem också.
Chromecast med Google TV kommer (äntligen) till Sverige Från och med i dag kan Googles nya Chromecast förbeställas i Sverige. Den har bland annat fjärrkontroll och Google TV. 21 juni finns den i butik.
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
Kolla in Sonys nya 4K-projektorer Erbjuder bland annat laserljus till ett helt nytt pris!
Utlovar saftig bas utan separat sub Kompakta Denon DHT-S217 har Dolby Atmos – och inbyggd subwoofer!
Ta med dig bilden vart som helst! Samsung The Freestyle är en praktisk projektor när du behöver snabb och enkel videounderhållning i stort format – men den har sina begränsningar.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend