Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Här är Dione – den första ljudplankan från Devialet

Nu ska även den franska highend-tillverkaren vara med i soundbar-racet. Kolla in priset på Dione!

Av / 2022-03-29 - 15:50
Här är Dione – den första ljudplankan från Devialet

Devialet har imponerat på oss flera gånger med sina kompakta Phantom-högtalare, som nästan trotsar de fysiska lagarna vad gäller ljudtryck och bas i förhållande till storlek. Således var det egentligen bara en tidsfråga innan den franska tillverkaren gav sig i kast med det populära soundbar-segmentet! Dione är företagets första ljudplanka, och bakom dess blygsamma yttre döljer sig en arsenal av högtalarelement!

Devialet Dione: Dolby Atmos 5.1.2, 17 högtalarelement, 950 Watt och 101 dB ljudtryck

Med sina 120 x 16,5 x 7,7 centimeter är Devial ​​Dione en mellanstor ljudplanka, men det är inga småprylar som de franska ingenjörerna har lyckats klämma in i skapelsen. Dione är utrustad med hela 17 högtalarelement, varav åtta av dessa definieras som djupa baselement. Den franska tillverkaren hävdar därför att Dione kommer klara sig mycket bra utan en separat subwoofer. I mitten sitter ett centrerat diskant/heltonselement, vilket gör att Dione kan hängas på väggen eller placeras på en möbel.

Ljudlimpan stöder (naturligtvis) Dolby Atmos, och använder en 5.1.2-konfiguration med två dedikerade höjdkanaler. Den kan även skala upp andra ljudformat och återge virtuellt surroundljud. Den använder också ett antal andra patenterade Devialet-tekniker, inklusive deras egen rumskorrigering, för att anpassa ljudåtergivningen till omgivningen. Det finns också gott om förstärkareffekt – 950 watt RMS enligt specifikationerna. Det borde räcka för att klara 101 decibel ljudtryck, vilket är starkt för en ljudplanka

Dione ansluter till tv-ljud via HDMI eARC, och stöder även Bluetooth, Airplay 2 och Spotify Connect. Den kan även styras via Devialet-appen och vara en del av ett större multirumsystem.

Devialet Dione HD wall mounted e1648539290362 3D open Devialet Dione 2
<
>
Devialet Dione innehåller så många som 17 högtalarelement, närmare bestämt 8 baselement plus 9 fulltonselement. (Foto: Devialet)

Pris och tillgänglighet

Devialet Dione kommer att kosta saftiga 24 990 kronor, och blir därmed en intressant utmanare till andra high-end ljudlimpor som Sennheiser Ambeo. Dione är tillgänglig för förbeställning från Devialet.com och auktoriserade återförsäljare från och med idag. De första leveranserna startar under april

Vad tycker du som läsare? Är det här en ljudplanka du kan tänka dig? Ge oss gärna din första reaktion i kommentarerna nedan!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

2 reaktioner på ”Här är Dione – den första ljudplankan från Devialet”

  1. Intressant men betvivlar att den kan åstadkomma verklig djupbas. Tekniken i Phantom är ju väldigt speciell och kan knappast användas i en soundbar.

  2. Jan Eriksson

    Köpte nyligen Sennheiser Ambeo och ör jättenöjd. Ville inte ha ett komplett 5.1 system då det passar dåligt in där vi har vår TV hörna. Tycker Sennheiser gör ett grymt jobb, även om den där lilla sista ”svischen” bakom huvudet ibland kan saknas 🙂
    Ser fram emot er review av Devialet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen