Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Grammofon med en hemlighet

Även om Thales TTT-Slim II inte är tänkt att vara bärbar på samma sätt som dina föräldrars grammofoner kunder vara, så har de en sak gemensamt: batterier.

Av / 2017-06-16 - 08:47
Grammofon med en hemlighet

Thales-skivspelaren är nämligen batteridriven. En liten nätdel laddar batteripaketet som sitter dolt på insidan och som ger 20 timmars musik.

Men om inte skivspelaren är tänkt att vara bärbar, vad är då poängen med batterier?

Foto: Thales
Foto: Thales

TTT-Slim II har en specialgjord strömförsörjning som håller motorhastigheten helt konstant med hjälp av en exakt styrning av spänningen till motorn. Thales hävdar att den fungerar bättre än de kvarts-oscillatorer som brukar användas till motorstyrningar.

Batterierna ger alltså en mer linjär strömförsörjning med mindre orenheter – bättre än 60 decibel enligt Thales – och hastighetsavvikelserna ligger på +/–0,06 procent.

Foto: Thales
Foto: Thales

Skivspelaren har Thales Easy-tonarm, handpolerad axel i kolstål och ett bronslager med en härdad stålkula. En speciell olja ser till att spelaren inte behöver underhåll.

Skivtallriken är gjord av aluminium och är försedd med en dämpmatta. Själva chassiet vilar på stålkulor som hålls på plats av små gummipackningar för att undvika horisontella vibrationer från underlaget.

Just det, det finns ju en sak till som skiljer TTT-Slim II från de flesta av dina föräldrars grammofoner. Priset. Thales skivspelare kostar 13 000 dollar …

Foto: Thales
Foto: Thales

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Rulla till toppen