Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Garmin Dash Cam – när olyckan är framme

Ditt ögonvittne i bilen: Garmin Dash Cam lovar bra bildkvalitet och hög tillförlitlighet.

Garmin släpper fyra kompakta kameror att sätta på instrumentpanelen, som fungerar som ögonvittnen i händelse av en trafikolycka – eller vandalism. Du kan välja mellan den lilla Dash Cam Mini 2 eller Dash Cam 47, Dash Cam 57 och Dash Cam 67W – den senare har en 180 graders vidvinkel.

Alla kameror har röststyrning, automatisk lagring på minneskort och i molnet, och om du har möjlighet att ge kameran ström även när bilen är avstängd erbjuder den Live View och Parking Guard övervakningsmöjlighet, som hjälper dig att filma händelser i det ögonblick de inträffar. Till exempel om någon skulle köra på, eller vandalisera din bil när den är parkerad. Du kommer då att få ett meddelande direkt till din telefon via Garmin Drive-appen.

Garmin Dash Cam 47 warning

Med Garmins dashbord-kameror kan du få varningar när du kör. Her Dash Cam 47. Foto: Garmin

GPS och förarvarningar

Dash Cam 47, 57 och 67W använder GPS-teknik för att visa var och vad som hände i situationen. Dash Cam Mini 2, som är storleksmässigt som en bilnyckel, har inte den här funktionen utan visar bara datum och tid. Kamerorna kan också skicka förarvarningar, till exempel när du byter fil, det blir rött vid ett trafikljus eller en fartkamera dyker upp (inte tillgänglig i alla länder).

HD-inspelning

På baksidan av kameran finns en 2-tums LCD-skärm som visar inspelningarna. Alla kameror har ett minimum av 1080p HD-kvalitet, och optiken ska ge hög ljuseffekt (Garmin kallar det Clarity HDR, men det har ingenting med HDR-video att göra).

Annons

Med röststyrning kan du starta och stoppa inspelning och uppspelning, visa stillbilder och mer. Språk som stöds är engelska, spanska, tyska, franska, italienska och svenska.

Kamerorna har dubbla USB-kontakter, så flera kameror kan anslutas och laddas av varandra.

Garmin Dash Cam 57 LiveView

Se video live på skärmen. Her Dash Cam 57. Foto: Garmin

Garmin Dash Cam – egenskaper

  • Dash Cam Mini 2: Ultrakompakt med HD 1080p-inspelning
  • Dash Cam 47: HD 1080p och GPS
  • Dash Cam 57: HD 1440p och GPS
  • Dash Cam 67W: HD 1440p, GPS och en 180-graders kameralins som fångar situationen från ett bredare synfält.

Priserna varierar från 1 599 till 4 099 kronor.

Mer info: garmin.com

Annons

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.