Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 06Delta

Nyhet

SteelSeries första mikrofon är skräddarsydd för spelare

Ny dedikerad gaming-mikrofon tar bort krånglet med livestreaming och gör det lättare att fokusera på att skapa kvalitetsinnehåll.

Skrivet av / 2023-10-03 - 16:01
SteelSeries första mikrofon är skräddarsydd för spelare

Danska SteelSeries utökar sin katalog av gamingtillbehör med en helt ny serie mikrofoner som är skräddarsydda för gamern som också gillar att livestreama. De två mikrofonerna i serien heter Alias och Alias Pro. Båda har en upplösning på 24bit/48kHz och ansluts via USB-C.

De nya gamingmikrofonerna är framtagna för att fungera tillsammans med SteelSeries nya (och gratis) mjukvara Sonar For Streamers, som syftar till att göra det enkelt att livestreama spel på exempelvis Twitch eller YouTube. Särskilt för dem som inte är experter på ljudproduktion.

Tillsammans är Alias och Sonar For Streamers ett försök att ge hobbystreamers professionell ljudkvalitet och en mer lätthanterlig användarupplevelse.

Den inbyggda hårdvaran är praktiskt taget identisk för Alias och Alias Pro. De skiljer sig åt genom att Alias Pro också erbjuder en extern kontrollpanel som, förutom programmerbara knappar, gör att du kan ansluta två datorer till den. Praktiskt om du vill dedikera hela din speldator till spelet och ha all streaming på en annan, men ändå kunna styra ljudet från ett och samma ställe.

AliasMic1 AliasMic2 AliasMic3 AliasMic4 AliasMic5 AliasMic6
<
>
Foto: Lasse Torp Hansen

Inte bara en podcast-mikrofon

Enligt SteelSeries uppfyller de nya Alias-mikrofonerna några unika kvalitetsbehov hos streamers som inte uppfylls av andra mikrofoner.

Många mikrofoner som marknadsförs till streamers kommer från poddvärlden. För att kunna spela in många röster i många riktningar har de flera små kondensatorkapslar inuti. Vid spelstreaming är det nästan alltid en enda person som talar från samma position. Det gör att vi kan använda en stor kapsel i Alias, tre gånger så stor som i en podcast-mikrofon. Det ger mycket bättre ljudkvalitet och ett mycket fylligare, sändningsliknande ljud, säger Brian Fallon, Head of Category Management på SteelSeries.

Alias-mikrofonerna samverkar med den nya programvaran Sonar for Streamers som lanserades i början av september. Med den kan man ändra vad man själv hör och vad publiken hör när man streamar live. Man kan till exempel ha bakgrundsmusik och en tydlig röst för tittarna, medan spelaren själv har ett kristallklart ljud från spelet så att fotstegen hörs tydligt. Programvaran innehåller också EQ för både röst och hörlurar samt AI noise cancelling, som förhindrar att bakgrundsljud fångas upp av mikrofonen.

Sonar for Streamers är gratis och fungerar även med andra mikrofoner. Den är utformad för Windows, så de relativt få Mac-spelarna får söka sig någon annanstans.

SonarSoftware2 SonarSoftware1
<
>
Foto: SteelSeries

Pris och tillgänglighet

Alias och Alias Pro kommer att finnas tillgängliga den 3 oktober till ett pris av 2 400 respektive 4 200 kronor. SteelSeries lanserar också en mikrofonarm med standardmonterings-alternativ. Det nordiska priset har ännu inte tillkännagivits, men det förväntas ligga nära 99 Euro.

Lasse Torp Hansen
(f. 1996): Journalist på L&B Home. Lasse har bland annat publicerats i Bil Magasinet, Børsen Pleasure, Brugte Drømmebiler och Filmmagasinet Ekko. Lasse visade sig tyvärr vara en ganska usel akademiker, men å andra sidan väldigt bra på att formulera de universella sanningar som håller honom vaken om nätterna: som att elbilar ofta delar designfilosofi med gaming-utrustning och att filmen ”Erna i krig” har samma handling som ”Hitta Nemo”. Hans främsta besattheter är bilar, kaffe, teknik, design och film.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spel på Youtube

Netflix släpper GTA The Trilogy

Dolce&Gabbana designar gaming

Ny Steam Deck med OLED

Arkadmaskiner för spelrummet

Spelarens favoriter

Gamingheadset med Turtle Power

Microsoft får grönt ljus

Nytt Atari 2600-spel!

Spelpropparna med den längsta batteritiden

Bildskärmar för alla ändamål

Behöver gamers en särskild mikrofon?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen