Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Högtalare från Steelseries

Vi känner till hörlurarna från Steelseries, men nu släpps ljudet fritt i rummet med tre högtalare för spel.

Av / 2022-08-25 - 18:26
Högtalare från Steelseries

Danska Steelseries är ett välkänt varumärke när det kommer till spelutrustning. Och vi är också vana vid ljud från Steelseries i form av gaming-headset, som vi har testat flera av. Ofta med riktigt bra resultat.

Läs också yes Det är svårt att tänka sig något som skulle kunna bli bättre i SteelSeries toppmodell.

Men nu expanderar Steelseries med en serie högtalare för spel. Detta görs med högtalarseten Arena 3, Arena 7 och Arena 9. Dessa är ett stereosystem, ett 2.1 stereosystem med subwoofer och ett 5.1 surroundsystem.

arena 9 hero
Steelseries Arena 9. (Foto: Steelseries)

För Arena 7 och Arena 9 är de främre högtalarna de samma, nämligen kompakta tvåvägshögtalare med 4 tums bas/mellanregister med fibermembran och en diskant med silk dome. Subwoofern är utrustad med en 6,5 tums nedåtvänd bashögtalare. I Arena 9-systemet används ytterligare två av samma tvåvägshögtalare för de bakre kanalerna, samt en centerhögtalare.

I det billigare Arena 3-systemet är högtalarna bara utrustade med ett 4 tums element, och på diskantelementets plats ser det istället ut att sitta en basreflexport.

arena 3 tech drivers wide
Steelseries Arena 3. (Foto: Steelseries)

Det nämns inget i pressmaterialet om förstärkareffekt, frekvensområde och maximalt ljudtryck, men åtminstone får vi veta att ljudet kan styras och anpassas med Sonar Audio-programmet.

Pris och tillgänglighet

Högtalarna finns att köpa nu. Priset är 1 599 kronor för Steelseries Arena 3, medan Arena 7 kostar 3 599 kronor och Arena 9 kostar 6 399 kronor.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mängder av nya spelskärmar

De bästa spelen 2024 (hittills)

IKEA: Gatustil för gamers

Razers nya samarbete tar kunderna med byxorna nere

Flaggskepp för spel från LG

Så här blir PS5 Pro

Streaming och teamchatt med färger

PS5-uppdatering rullas ut nu

Spela PS5 i Sonys Afeela-bil

Epic Games måste hosta upp

Samsungs 3D-skärm utan 3D-glasögon

Razer ger dig en spark i baken

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen