Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 04Delta

Nyhet

Brittiska myndigheter godkänner Microsofts köp av Activision Blizzard

Microsofts övertagande av Activision Blizzard har nu godkänts av brittiska myndigheter och förväntas därför slutföras inom kort.

Skrivet av / 2023-10-15 - 22:51
Brittiska myndigheter godkänner Microsofts köp av Activision Blizzard

Med en svindlande summa på 68,7 miljarder dollar har Microsoft förvärvat rätten att ta över spelföretaget Activision Blizzard. Tillståndet har beviljats efter att den brittiska konkurrens- och marknadsmyndigheten (CMA) kommit fram till att affären kan genomföras.

Godkännandet följer Microsofts senaste justering av affären för att överföra molnspelsrättigheterna för befintliga och nya Activision Blizzard-spel till Ubisoft. Med godkännandet från den brittiska tillsynsmyndigheten ser det nu ut som om förvärvet kan bli verklighet.

CMA har beslutat att tillåta Microsoft Corporation (Microsoft) att förvärva Activision Blizzard, Inc (Activision), med undantag för Activisions rättigheter till cloud streaming utanför Europeiska Ekonomiska Samarbetsområdet (EES), förutsatt att försäljningen av Activisions rättigheter till cloud streaming slutförs innan sammanslagningen genomförs, heter det i ett uttalande från CMA.

Microsofts vice ordförande och president Brad Smith välkomnade CMA:s beslut.

”Vi har nu passerat det sista regulatoriska hindret för att slutföra detta förvärv, som vi tror kommer att gynna både spelare och den globala spelindustrin”, sade Smith i ett meddelande på X (f.d. Twitter).

Vi inväntar nu ytterligare nyheter från Microsoft om slutförandet av övertagandet.

 

Läs också Call of Duty kvar på Playstation Efter oro från konkurrensmyndigheten har Microsoft förbundit sig att inte göra titeln exklusiv för Xbox.
Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Netflix släpper GTA The Trilogy

Dolce&Gabbana designar gaming

Ny Steam Deck med OLED

Arkadmaskiner för spelrummet

Spelarens favoriter

Gamingheadset med Turtle Power

Microsoft får grönt ljus

Nytt Atari 2600-spel!

Spelpropparna med den längsta batteritiden

Bildskärmar för alla ändamål

Behöver gamers en särskild mikrofon?

Vass gamingdator till ett vasst pris

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen