Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Brittiska myndigheter godkänner Microsofts köp av Activision Blizzard

Microsofts övertagande av Activision Blizzard har nu godkänts av brittiska myndigheter och förväntas därför slutföras inom kort.

Av / 2023-10-15 - 22:51
Brittiska myndigheter godkänner Microsofts köp av Activision Blizzard

Med en svindlande summa på 68,7 miljarder dollar har Microsoft förvärvat rätten att ta över spelföretaget Activision Blizzard. Tillståndet har beviljats efter att den brittiska konkurrens- och marknadsmyndigheten (CMA) kommit fram till att affären kan genomföras.

Godkännandet följer Microsofts senaste justering av affären för att överföra molnspelsrättigheterna för befintliga och nya Activision Blizzard-spel till Ubisoft. Med godkännandet från den brittiska tillsynsmyndigheten ser det nu ut som om förvärvet kan bli verklighet.

CMA har beslutat att tillåta Microsoft Corporation (Microsoft) att förvärva Activision Blizzard, Inc (Activision), med undantag för Activisions rättigheter till cloud streaming utanför Europeiska Ekonomiska Samarbetsområdet (EES), förutsatt att försäljningen av Activisions rättigheter till cloud streaming slutförs innan sammanslagningen genomförs, heter det i ett uttalande från CMA.

Microsofts vice ordförande och president Brad Smith välkomnade CMA:s beslut.

”Vi har nu passerat det sista regulatoriska hindret för att slutföra detta förvärv, som vi tror kommer att gynna både spelare och den globala spelindustrin”, sade Smith i ett meddelande på X (f.d. Twitter).

Vi inväntar nu ytterligare nyheter från Microsoft om slutförandet av övertagandet.

 

Läs också Call of Duty kvar på Playstation Efter oro från konkurrensmyndigheten har Microsoft förbundit sig att inte göra titeln exklusiv för Xbox.
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AOC: Full HD fortfarande aktuellt

Första UPS:en för spelare

Platt tangentbord kan nästan skickas som ett brev

Razers nya gamingmus väger endast 55 gram

Här är de nya Xbox-konsolerna

Spel med djup

Ge dig in i spelet med AI

Samsungs gamingskärmar med AI

En ansiktslyftning för Asus handhållna konsol

Fred i konsolkriget efter 45 år

Ny ergonomisk spelmus från Glorious

Skräddarsytt spelljud med Arctis Nova 5

Rulla till toppen