Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Asus släpper omdesignad surfplatta med riktigt cool design

I samarbete med techdesign-företaget Acronym släpper Asus en limited edition utgåva av spelsurfplattan ROG Flow Z13.

Av / 2023-03-31 - 13:47
Asus släpper omdesignad surfplatta med riktigt cool design

Att kalla Asus ROG Flow Z13 för en surfplatta är att underskatta den. Visserligen kan man använda den för att ligga och spela i sängen med touch-skärmen. Men man kan också haka på tangentbord, mus eller en spelkontroller! På insidan kan den utrustas med upp till en Intel Core i9-processor, Nvidia Geforce grafikkort, 4K-skärm, 16 GB minne och 1 TB lagring! Det här är en seriös gaming-maskin!

Däremot sticker den inte ut så mycket från mängden vad gäller utseendet. Det är en svart låda med lite galler och röda accenter, ungefär som många andra gaming laptops. Det vill Asus ändra på nu i ett nytt samarbete med Acronym, som har designat teknikprodukter åt många stora företag. För det här projektet tog de till storsläggan och anlitade Phil Saunders, som är mest känd för att ha designat Iron Mans ikoniska dräkt.

Ingen larvig plast här inte, den här surfplattan är Metal! (Foto: Asus)

De designade om Asus ROG Flow Z13-ACRNM RMT02 med ett CNC-fräst aluminumchassi, gummigrepp, skyddade hörn, läckra designelement samt ett spännande bärsystem där chassit är ”sin egen väska” med bärremmar som hakas fast i hörnen. Nu snackar vi cool speldator som får folk att vända sig om!

Acronyms medgrundade Errolson Hugh kommenterar:

 

The design idea of the RMTO2 seeks to make a new proposition. We’re trying to reimagine how users interact with the world around them, together with their machine, and do things in a new way.

Asus ROG Flow Z13-ACRNM RMT02 har en unik bärsele (Foto: Asus)

På insidan har Asus ROG Flow Z13-ACRNM RMT02  en Intel Core i9-13900H processor, samt att de uppgraderat till ett Nvidia Geforce RTX 4070 grafikkort, samt en MUX switch för att få ännu bättre prestanda med externa grafikkort. Exempelvis Asus XG Mobile med Nvidia Geforce RTX 4090! Skärmen har 165 Hz uppdateringsfrekvens, 500 nits ljusstyrka och Gorilla glass för repskydd.

 

Läs om originalet här:

Asus ROG Flow Z13 (GZ301ZE-LD183W)

Superkrafter i surfplatteform

Asus ROG Flow Z13 är gjord för spel – men är lika perfekt för siffertuggande.

Läs hela testet
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spel med djup

Ge dig in i spelet med AI

Samsungs gamingskärmar med AI

En ansiktslyftning för Asus handhållna konsol

Fred i konsolkriget efter 45 år

Ny ergonomisk spelmus från Glorious

Skräddarsytt spelljud med Arctis Nova 5

Maskfiasko för Razer

Spela ”Fallout” i Excel

Gaming med hjälp av AI

Mängder av nya spelskärmar

De bästa spelen 2024 (hittills)

Rulla till toppen