Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Gallo förnyar sina subbasar

Av / 2012-11-13 - 10:53
Gallo förnyar sina subbasar

Instegsmodellen TR-1 ersätts av TR-1D. Membranet av papp är utbytt mot ett av aluminium och keramiskt överdrag vilket ska ge snabbare responstid och lägre förvrängning. Klass D-förstärkare på 200 watt RMS och 400 watt maximal effekt håller kontrollen och ett uppgraderat elektroniskt delningsfilter ger en bättre fasrespons. En nyhet är bypass-funktionen som gör att man kan använda delningsfiltret som sitter inbyggt i exempelvis hemmabioförstärkaren för att installationen ska bli så flexibel som möjligt.

Toppmodellen TR-3 ersätts på samma sätt av TR-3D. Basmembranet är detsamma som förut, samma keramiskt belagda aluminium som i TR-1D. Förstärkaren är dock starkare och lämnar 300 watt (600 watt max). Delningsfiltret är förbättrat och nedre basresponsgränsen är så låg som 18 Hz vid – 3 dB. Om detta påverkar dynamiken och slagkraftigheten återstår att höra.

Alla Gallos subbasar har cylindriska metallkabinett och ett patenterat S2-dämpskum. Det heter så för att det består av skumbitar som har samma form som ett S och en 2:a som sitter ihop. Skummet gör att det finns plats för längre ljudvågor, alltså djupare bas, i ett litet kabinett utan att man behöver artificiell EQ eller basport. Slutna kabinett är dessutom enklare att möblera med än basreflexkonstruktioner eftersom de senare ofta måste stå längre ut på golvet.

Priser
TR-1D: 5 900 kr
TR-3D: 9 900 kr

runtljud.se

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Den här kan inte köpas här hemma

Mer prisvärd hemmabio från Pioneer

Hemmabio-råskinn inne för test

Nu är den äntligen här

Råare surroundförstärkare från Denon

"Alla" älskar Dolby

Nytt ljudformat vill krossa Dolby Atmos

Kolla in den pyttelilla 4K-projektorn

Vill göra 3D-ljud tillgängligt för "alla"

Sonos konkurrerar med Apple och Sony?

Dolby Atmos - utan Atmos-högtalare

Ett bättre alternativ till en soundbar?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen