Search
Generic filters

Två 4K-kameror från Panasonic

De är små, kompakta och spelar in video i full 4K-upplösning.

4K är det nya begreppet som talar om att en TV eller kamera har så kallat ultrahög upplösning. Fyra gånger så hög upplösning som vanlig HD, och under 2015 förväntas det att 4K ska dyka upp i många fler prylar.

Videokameror är det mest naturliga stället att hitta 4K-upplösning och så många bildpunkter är perfekt att visa på den nya generationen 4K-skärmar. Till exempel Panasonics 55- och 65-tummare i AX900-serien.

På CES har Panasonic visat upp två nya videokameror som stöder 4K-video och stillbilder i samma upplösning – alltså 8 megapixlar.

HC-WX970 och WX870 har en 8,29 Mp stor bildsensor för stillbilder och video samt en 20x Leica-zoom i ett kompakt kamerahus med vridbar pekskärm. Båda är trådlösa och har Panasonics nya High Dynamic Range-funktion och femaxlars bildstabilisator.

De kan till exempel användas som babywatch och styras från en smartmobil, men har också en funktion som heter Advanced Twin Camera. Som gör det möjligt att använda mobilen som en andrakamera och filma video från mobilen samtidigt som videokameran. På så sätt kan man göra bild-i-bild-inspelningar.

Panasonic har inte avslöjat något om pris eller tillgänglighet.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Lenovo X1 Fold går redan att beställa.
  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Nikon Z5

  Riktpris: 21200 kr Billig inträdesbiljett till fullformat

  Oneplus 8 Pro (kamera)

  Riktpris: 10000 kr Stark uppryckning för OnePlus kamera

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Riktpris: 12000 kr Billigmärket Xiaomi slår till med en utmärkt kamera

  6 mobilkameror

  Riktpris: kr Mobilerna som tar de bästa semesterbilderna
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.