Nyhet

Sigma fp L får ny bildsensor med 61 Mp

Det finns ingen fullformatkamera som är mindre än nya Sigma fp L.
forfatter

Sony har försökt, men ingen har lyckats göra en fullformatkamera i ett mer kompakt format än Sigma. Deras fp L är en uppdaterad version med en ny 61 Mp-bildsensor – antagligen samma som i Sony a7r IV – och precis som tidigare har Sigma plockat bort sökaren för att få kameran så liten som möjligt.

Det ger måtten 113 x 70 x 45 mm och med en vikt på 427 gram är fp L nästan lika liten och lätt som en kompaktkamera. Sätter man på sökaren, som är extrautrustning, blir den naturligtvis större och tyngre.

Sigma fp L
Foto: Sigma

Kameran ingår i L-Alliance, vilket innebär att den kan använda alla L-objektiv från Sigma, Leica och Panasonic, så ur den synvinkeln är detta en mycket användbar kamera.

Sigma EVF-11
Foto: Sigma

Sökaren EVF-11, som även går att köpa i kit med kameran, sätts fast på sidan av kameran och har en 3,7 Mp OLED-skärm och kan vinklas 90 grader.

Sigma fp L
Foto: Sigma

Sigma-kameran kan spela in 4K/30p-video och överföra 12-bitars Cinema DNG som råfiler via HDMI till en extern inspelare. Den stöder inspelare med Apple ProRes RAW och Black Magic RAW.

Sigma fp L: Pris och tillgänglighet

Sigma-kameran släpps i april och kostar 25 500 kronor, eller 31 000 kronor med sökaren. Sökaren går även att köpa separat för 7 100 kronor.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.