TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Ricoh Caplio R8 med 7.1x zoom

Bland alla resekamrater i kameraväg fastnar vi genast för Ricohs nya R8 som täcker området från 28-200 mm och har allt man behöver.

forfatter
Publicerad 2008-02-21 - 16:25

Ricoh R8 är en ny 10-megapixels kompaktkamera med stor zoom. Den täcker brännvidder från 28 mm vidvinkel till en bra tele på 200 mm.Objektivet med ljusöppning från f3,3 till f5,2 försvinner helt in i kameran när den är avstängd och sticker alltså inte ut från det 26 mm slanka kamerahuset.R8 har fått en 2,7-tums LCD-skärm med hela 460 000 bildpunkter och en programmerbar ADJ-knapp (Adjust) där man själv kan välja vilka funktioner man snabbt vill kunna ändra. Man kan zooma objektivet i många steg eller reducera zoomen till sex steg – 28, 35, 50, 85, 135 och 200 mm – och den har Ricohs snabba Snap-fokus som vi har testat förr. Det finns också möjlighet att programmera två olika inställningar som man har snabb tillgång till med funktionshjulet på ovansidan.Kameran kan fånga bilder i kvadratiskt 1:1-format och har mekanisk bildstabilisator. Man kan även ställa kameran att bara använda minsta bländaröppning för bättre skärpedjup i motivet.Ricoh R8 väntas lanseras under mars 2008. Carl Lamm  

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Proffskamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion och allt en flaggskeppskamera behöver, utom två saker.
Ljusstark och förbättrad zoom från Sony Lägre vikt och högre prestanda är nyckelorden för Sony FE 24-70mm F2.8 GM II.
5 tips: Så tar du bättre bilder i påsk Solens värmande strålar är inte alltid fotografens bästa vänner. Här får du lära dig hur du undviker dem – och fyra andra saker som förstör dina bilder.
Leica släpper svart Summicron 28mm f2 Kommer endast i få exemplar – med en förbättring man måste titta noga efter.
GH6: Värsting-videokamera som även tar stillbilder GH5 har äntligen fått en ersättare. Panasonic Lumix GH6 är en maxad videokamera förklädd som stillbildskamera.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend