Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

OM System Tough TG-7 allväderskamera

Spelar in 4K-video och dyker till 15 meter.

Skrivet av / 2023-09-14 - 10:18
OM System Tough TG-7 allväderskamera

Så kallade allväderskameror var väldigt populära eftersom de kunde stå emot stryk och gav bättre bildkvalitet än vad man kunde få från mobiltelefonen. Särskilt under vattnet, där kamerans ergonomi också gjorde det lättare att få fina bilder.

Sedan dess, och det är inte mer än fem år sedan, har mobiltelefonerna förbättrats avsevärt och de bästa mobiltelefonerna är bättre kameror än de flesta kompaktkameror.

Den största fördelen med nya OM System Tough TG-7 jämfört med mobilerna är priset och ergonomin. Kameran, som är en liten uppgradering av Olympus Tough TG-6, har samma 1/2.33″ CMOS-bildsensor med 12 megapixlar, och ett par tillägg till funktionslistan.

Läs också Tuff dykarkamera för aktiva Olympus är fortfarande bäst i klassen av alla vattentäta kameror.

En ny 7,6 cm TFT-skärm, intervall och time lapse samt möjligheten att filma i vertikalt format är de viktigaste förändringarna. Den lilla greppytan är grövre för bättre grepp, och kameran kan styras med en vattentät fjärrkontroll, RM-WR1.

Foto: Om System

I övrigt är det mesta precis som tidigare, som den användbara 25-100mm zoomen med f2.0-4.9 ljusstyrka, 15 meter vattentäthet, att kameran tål 100 kilos tryck, och fall från 210 cm. Den fungerar även ner till minus 10 grader, och är dammtät förutom att den är vattentät.

Lite längre ner i listan hittar vi små funktioner som att ta bort damm, kombinera bilder till ett panorama och spåra rutten som man gått med kameran. Som har inbyggd GPS, kompass, barometer och termometer. All denna data kan loggas och visas i O.I.Share-appen.

Med ett PT-059 undervattenshus kan man dyka ännu djupare med kameran, ända ner till 45 meter och om sikten är bra kan man få riktigt fina bilder med något av de många undervattenslägen kameran har.

TG-7 finns till försäljning från 20 september för 5 890 SEK.

Foto: Om System

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

  • Prova LB+ i 14 dagar
    Bara 14:-

    Förnyas efter 14 dagar, ingen bindningstid.

  • LB+ Total i 12 mån
    Bara 125 kr/mnd

    Du sparar 288 :-

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Retrokamera i fullformat

Världens dyraste 50mm

Kamera för tuffingar

Mycket mer än bara en uppdatering

Löser problemet med mellanformatskameror

Polaroid instant-kamera med autofokus

Rulla till toppen