TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Olympus visar nytt kameraformat

Olympus och Panasonic har samarbetat med den nya Micro Four Thirds-standarden, som ger kompaktare kameror med utbytbar optik. Här är Olympus modell.

forfatter
Publicerad 2008-09-24 - 10:48


 
Eller rättare sagt: detta är inte bara en prototyp för en helt ny kameramodell, utan också för ett nytt format. Panasonic har redan visat upp sin Lumix G1 som bygger på Micro Four Thirds-standarden, och detta är Olympus uppfattning om hur en kamera ska se ut. När den väl dyker upp i butikerna någon gång under 2009.

Kameran är ytterst kompakt och med utbytbar optik får man samma möjligheter som med en spegelreflex. Olympus säger att prototypen inte skiljer sig mycket från den färdiga versionen. Knappar och finish kanske förändras, men grundformen blir som på bilden.
Micro Four Thirds-kamerorna ska ha samma funktionalitet som Olympus spegelreflexer, fast ingen optisk sökare, och kommer att kunna använda båda de nya Micro Four Thirds-objektiven samt befintliga Four Thirds-objektiv med hjälp av en adapter.
 

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Proffskamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion och allt en flaggskeppskamera behöver, utom två saker.
Ljusstark och förbättrad zoom från Sony Lägre vikt och högre prestanda är nyckelorden för Sony FE 24-70mm F2.8 GM II.
5 tips: Så tar du bättre bilder i påsk Solens värmande strålar är inte alltid fotografens bästa vänner. Här får du lära dig hur du undviker dem – och fyra andra saker som förstör dina bilder.
Leica släpper svart Summicron 28mm f2 Kommer endast i få exemplar – med en förbättring man måste titta noga efter.
GH6: Värsting-videokamera som även tar stillbilder GH5 har äntligen fått en ersättare. Panasonic Lumix GH6 är en maxad videokamera förklädd som stillbildskamera.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend