TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Nikon D3X med 24,5 Mp-sensor i fullformat

Nikon tar plats i den absoluta High End-klassen. D3X har bildsensor i fullformat och tar bildserier med 5 bilder i sekunden och 24,5 megapixlar.

forfatter
Publicerad 2008-12-01 - 08:53


Proffskameran D3X ser precis ut som föregångaren D3 med 12 megapixlar, men den nya modellen har en helt ny CMOS-sensor i fullformat (24 x 36 mm). Och 24,5 megapixlars upplösning.
I övrigt är kameran likadan, bortsett från hastigheten. I den nya modellen är bildfilerna markant större och tar mer tid att bearbeta för EXPEED-processorerna (14 bitar) så därför sjunker hastigheten från 10 till 5 bilder per sekund. Med reducerad upplösning på 10 megapixlar hinner kameran med 7 bilder per sekund.
Bildfilerna lagras i TIFF, JPEG eller Nikons råformat NEF och ljuskänsligheten sträcker sig från ISO 50 till 6400.
Resten är som på D3: en 3-tumsskärm med 920 000 bildpunkter, Live-view, stor sökare som visar 100 procent av motivet, samt Nikons beprövade Matrix 3D-ljudmätning. Active D-lighting, kontrastkontrollen som Nikon använder, har fått en extra inställning. Extra High.
Nikon D3X förväntas dyka upp i butikerna 19 december och kostar 78 000 kronor.
 
www.nikon.se
 

Från pressmeddelandet:
”På samma sätt som D3 har blivit de professionella sportfotografernas favorit, kommer den extremt höga upplösningen hos D3X att höja ambitionsnivån inom kommersiell fotografering, stock- och modefotografering. Det här är tveklöst vår kvalitetsmässigt bästa kamera hittills”, säger Lasse Petterson, produktspecialist Nikon Sverige

CMOS-sensor i FX-format med 24,5 megapixel med högt signal-till-brus-förhållande, stort dynamiskt omfång och 12-kanalers avläsning.
ISO 100–1600: utökningsbart upp till (motsvarande) ISO 6400 eller ned till (motsvarande) ISO 50.
Serietagning med 5 bps (7 bps i beskuret DX-läge)
Bildbearbetningsmotorn EXPEED med 14-bitars A/D-omvandling och 16-bitars bildbearbetning ger förstklassiga tonövergångar.
Avancerat system för motividentifiering kombinerar information från kamerans ljusmätningssystem och AF-sensorerna för att ge bilder med såväl exakt exponering som skärpa.
Multi-CAM 3500FX 51-punkters AF-system. Individuellt valbar AF-punkt, eller konfigurerbar dynamisk autofokus med 9, 21 eller 51 AF-punkter.
Bildkontroller effektiviserar bildbearbetningen i kameran genom att bildparametrarna kan anpassas innan fotograferingen. Detta ger en fullständig kontroll över skärpa, kontrast, ljusstyrka, nyans och mättnad i olika färglägen.
3-tums LCD-monitor med VGA-upplösning, 920 000 punkter och 170 grader bred betraktningsvinkel.
Livevisning med autofokus gör det möjligt att komponera bilder med hjälp av kamerans LCD-monitor. Två olika livevisningslägen: handhållen och stativ.
Två olika beskärningslägen: DX- och 5:4-format. Det beskurna DX-formatet kan väljas automatiskt när ett DX-objektiv används på kameran.
Snabb respons: ca 40 ms slutarfördröjning och 55 ms spegelblackout.
Mycket exakt och tålig slutarenhet i kompositmaterial av kevlar och kolfiber: klarar över 300 000 cykler, med en kortaste slutartid på 1/8 000 sek. och blixtsynkronisering ner till 1/250 sek.
Aktiv D-Lighting ger överlägsna bilder med hög kontrast genom att automatiskt göra en färgtonskompensation i själva fotograferingsögonblicket.
Dubbla CF-kortfack: kan konfigureras för parallell (simultan) eller seriell (efterföljande) lagring.
HDMI-utgången gör det möjligt att ansluta kameran till högupplösta videosystem.
Intuitiv ergonomi med optimerad placering av knappar ger en snabb och bekväm hantering.
Tåligt kamerahus i magnesiumlegering: byggt för att klara påfrestningarna i de allra tuffaste miljöer.
Stöd för trådlöst nätverk och Ethernet via den trådlösa sändaren WT-4 (extra tillbehör).

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Proffskamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion och allt en flaggskeppskamera behöver, utom två saker.
Ljusstark och förbättrad zoom från Sony Lägre vikt och högre prestanda är nyckelorden för Sony FE 24-70mm F2.8 GM II.
5 tips: Så tar du bättre bilder i påsk Solens värmande strålar är inte alltid fotografens bästa vänner. Här får du lära dig hur du undviker dem – och fyra andra saker som förstör dina bilder.
Leica släpper svart Summicron 28mm f2 Kommer endast i få exemplar – med en förbättring man måste titta noga efter.
GH6: Värsting-videokamera som även tar stillbilder GH5 har äntligen fått en ersättare. Panasonic Lumix GH6 är en maxad videokamera förklädd som stillbildskamera.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend