Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Panasonic Lumix S 50mm f1.8 för fullformat

Klassisk brännvidd till Lumix S-serien.

Den kanske mest klassiska brännvidden av alla, 50 mm, förbises ofta eftersom så många fotografer föredrar att behålla zoomobjektivet som följde med kameran.

Då går de miste om en smidigare process, både för att brännvidden är användbar för så mycket och för att 50 mm-optik inte behöver vara stor, tung eller dyr.

Lumix S 50mm

Det är i alla fall inte nya Panasonic Lumix S 50mm f1.8 – åtminstone inte jämfört med Lumix S 50mm f1.4.

Det nya objektivet tillhör inte de allra minsta, men är ändå kompakt och väger bara 300 gram, vilket är perfekt för exempelvis en Lumix S5.

Annons

Objektivet har tre asfäriska element, med ett ED- och ett UHR-element (Extra Low Dispersion respektive Ultra High Refractive), vilket dämpar kromafel och ger bättre skärpa över ett större område. En linjär fokusmotor garanterar tyst och snabb skärpa och nio bländarlameller ger fin bokeh-effekt.

Närgränsen anges vara 45 cm, så något makroobjektiv är detta inte. Men det är vädertätat och går att köpa från och med juli. Ett perfekt resesällskap för alla som har Panasonic- eller Leica-kameror med L-fäste.

Priset är 5 500 kr.

50 mm med suverän perfektion Den mest klassiska av alla brännvidder fungerar fint i Panasonics fullformatversion.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.