TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Live-strömning med Lumix-kameror

Använd kameran som webcam och styr funktionerna från skärmen.

Tethering kallas det när en kamera kopplas till en dator som kontinuerligt laddar över bilderna. Tethering kan också omfatta styrning av kameran, alltså att fotografen eller assistenten kan hantera kameran från datorn.

Nu blir det möjligt att använda med fler av Panasonics Lumix systemkameror. Som den fenomenala Lumix S1H som vi testade i fjol. Lumix Tether är helt enkelt ett program för Windows, som nu också finns tillgängligt för Mac. Det ger kontroll över grundläggande kamerafunktioner direkt från datorn.

Kameror

Förutom S1H stöds kamerorna S1R, S1, GH5S och GH5, samt G9.

Lumix Tether for Streaming kallas programvaran som ännu är i beta-version. Men för den som vill prova finns den att ladda ner här.

Kamerorna, med tillägg av Lumix G100, kan också användas som webbkameror.

Här är en video som visar hur det fungerar:

 

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.