Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Live-strömning med Lumix-kameror

Använd kameran som webcam och styr funktionerna från skärmen.

Tethering kallas det när en kamera kopplas till en dator som kontinuerligt laddar över bilderna. Tethering kan också omfatta styrning av kameran, alltså att fotografen eller assistenten kan hantera kameran från datorn.

Nu blir det möjligt att använda med fler av Panasonics Lumix systemkameror. Som den fenomenala Lumix S1H som vi testade i fjol. Lumix Tether är helt enkelt ett program för Windows, som nu också finns tillgängligt för Mac. Det ger kontroll över grundläggande kamerafunktioner direkt från datorn.

Kameror

Förutom S1H stöds kamerorna S1R, S1, GH5S och GH5, samt G9.

Lumix Tether for Streaming kallas programvaran som ännu är i beta-version. Men för den som vill prova finns den att ladda ner här.

Kamerorna, med tillägg av Lumix G100, kan också användas som webbkameror.

Annons

Här är en video som visar hur det fungerar:

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.