TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Liten och billig Canon-kamera

”Liten, enkel och billig” är en kort och koncis beskrivning av PowerShot A480. Canons lilla kamera är avsedd för alla som vill ha en digitalkamera med just dessa egenskaper.

forfatter
Publicerad 2009-01-21 - 18:21


Här handlar det om kompakta mått, enkel skötsel och 10-megapixlars bildsensor. Objektivet har 3x zoom – från 37 till 122 mm – och skärmen på baksidan är 2,6 tum på diagonalen.

A480 är utrustad med ansiktsigenkänning och rörelsedetektor, vilken rent praktiskt betyder att kameran håller ordning på ansikten i motivet och ser till att de ska bli rätt fokuserade och exponerade.

Rörelsedetektorn fungerar så här, för att citera Canon: ”Tekniken för rörelseigenkänning motverkar oskärpa genom att kompensera för motivrörelser och kameraskakningar. Det smarta systemet ingår som en del i High ISO Auto och använder faktorer som tekniken för ansiktsigenkänning och information om motivets ljusstyrka för att åstadkomma skarpa bilder och maximera bildkvaliteten.”

På så vis.

I något enklare ordalag kan man säga att kamerans automatik ställer in ljuskänsligheten för att hålla slutartiderna så korta att bilderna blir skarpa. 

PowerShot A480 levereras med en uppsättning alkaliska AA-batterier, men kan också användas med uppladdningsbara. Kameran kostar 1 500 kronor och finns i svart, rött, blått och silvergrått.

www.canon.se
 

Marius


Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nya Canon-kameror till semestern Två nya kompakta systemkameror och två nya zoomobjektiv.
Ljusstark supervidvinkel 18 mm brännvidd gör att Panasonic Leica-objektivet fångar ännu mer av motivet.
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Proffskamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion och allt en flaggskeppskamera behöver, utom två saker.
Ljusstark och förbättrad zoom från Sony Lägre vikt och högre prestanda är nyckelorden för Sony FE 24-70mm F2.8 GM II.
5 tips: Så tar du bättre bilder i påsk Solens värmande strålar är inte alltid fotografens bästa vänner. Här får du lära dig hur du undviker dem – och fyra andra saker som förstör dina bilder.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend