Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Leica SL3 lanserad

8K-video och 60 Mp som kan bli 187 Mp.

Av / 2024-03-08 - 14:53
Leica SL3 lanserad

De säger att kameran har utvecklats i samarbete med fotografer, vilket är betryggande. Det betyder att Leica gör som de alltid gör, och man kan vara säker på att kameran fungerar utan något krångel. Vilket vissa andra, jag ska inte nämna några namn, inte verkar kunna sluta med.

Läs också Leica SL Fantastisk bildkvalitet och sökare, men jösses vad det kostar att ligga på topp.

Det var inte mycket fel på den första Leica SL, som kom för nio år sedan, men SL och SL2-S förfinade konceptet och uppdaterade tekniken längs vägen. Nu är det dags för den tuffaste upplagan hittills, SL3.

Foto: Leica

Som har blivit en mycket intressant kamera för den som är beredd att betala för den känsla och de bildfiler man får från en tyskbyggd Leica. Det finns ett nytt bakbelyst 60 Mp bildchip i fullformat med integrerad bildstabilisator, som med Leicas Maestro IV-behandling kan ta högupplösta bilder på 187 Mp. Den kan också spela in video i 8K-kvalitet, direkt på ett CFexpress B eller SDXC UHS-II-minneskort.

Det är också möjligt att spara råfiler i DNG eller JPEG, med en upplösning på 36 eller 18 Mp, utöver 60 eller 187 Mp.

16058_Leica_SL3_handgrip_HG-SCL7_frontal 16059_Leica_dual_charger_BP-SCL6 16058_Leica_SL3_handgrip_HG-SCL7_front_18557_wriststrap_handgrip
<
>
Foto: Leica

För att undvika videokatastrofer har Leica förbättrat autofokusen med fasdetektering (PDAF), djupkartläggning (Object Detection AF) och kontrastdetektering (Contrast Detection AF), med bättre algoritmer för mer exakt fokusspårning.

Foto: Leica

En vinklingsbar pekskärm är välkommen, liksom förmodligen några av de små justeringar som Leica har gjort i samarbete med fotografer. Vilket bör ge bättre användbarhet och förbättrad ergonomi.

Det finns också ett nytt batteri med 2200 mAh kapacitet, och kamerahuset är vädertätat enligt IP4-standard.

Foto: Leica

Självklart finns även trådlös överföring via Wi-Fi och stöd för direktöverföring av video i kodekar som H.265 och ProRes till en iPhone eller iPad, och filer kan överföras trådlöst till mobiltelefonen med hjälp av Leica FOTOS-appen.

Den stora sökaren har ny optik och upp till 120 bilder per sekund, medan upplösningen är 5,76 miljoner pixlar.

Kameran kommer att finnas tillgänglig hos utvalda Leica-återförsäljare inom kort och kostar 79 990 kronor för kamerahuset.

10607_Leica_SL3_topdisplay 10607_Leica_SL3_frontal_11184_APO-Summicron-SL_35 10607_Leica_SL3_top 10607_Leica_SL3_right_slots 10607_Leica_SL3_left_slots 10607_Leica_SL3_display_photo_english 10607_Leica_SL3_viewfinder
<
>
Foto: Leica

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Flexibel monopod

Panasonic uppgraderar Lumix S5IIX

Flyg drönare med sticka och glasögon

Ljusstarkt och lätt 50 mm

Superzoom som klarar allt

Nya versioner av en av våra favoriter

Världens coolaste analoga snabbkamera?

Nikon Z9 får nya funktioner

Seriös fotoutrustning från Leica

Gammalt filmformat får en renässans

Avslöjar nytt zoomobjektiv

Extremt på alla sätt

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen