Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Leica M-A Titan levereras med 50mm

Om du älskar analog fotografering kan Leica M-A Titan vara något för dig.

Skrivet av / 2022-06-11 - 10:00
Leica M-A Titan levereras med 50mm

Man kan alltid räkna med att Leica gör en exklusiv version av en M-kamera, som samlarna älskar, men fotografer kanske inte förstår poängen mcd. Om du vill ha en Leica M är den vanliga upplagan det bästa valet, som också kostar mindre än den exklusiv utgåvan.

Som Leica M-A Titan definitivt är.

Kameran och den medföljande APO-Summicron-M 50 f2 ASPH är gjorda av titan, allt är helt analogt med manuell fokusering och allt. Riktigt old school.

10372 Leica M A Titan Set top RGB
Leica M A Titan

Filmmatningen sker på det gamla sättet, och att spola tillbaka filmen görs manuellt, liksom exponeringen som man faktiskt måste tänka på att använda.

En utmaning eller inte, hela tiden. För samlarna som parkerar kameran på en hylla är det osannolikt att det är ett problem. Inte för fotografer heller, men av helt andra skäl förstås.

10372 Leica M A Titan Set back RGB
Leica M A Titan bak

Kameran levereras med en lika exklusiv Leica APO-Summicron-M 50 f2 ASPH, med manuell fokusering, bländarring och en design som påminner om   1956 års upplaga.

M-A Titan är endast gjord i 250 exemplar och kommer i en exklusiv presentlåda med innerfoder av svart siden.  Serienumret är graverat på både kameran och det medföljande objektivet.

Priset anges till 220 000 kronor och utvalda återförsäljare är garanterat redo att ta emot din beställning. Men bara om du skriver under att du verkligen ska använda kameran.

Nej, nej. Skojar bara. Men priset är på riktigt.

10372 Leica M A Titan Set front RGB
Leica M A Titan Set

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Kompaktkamera för vlogging

Leica Q3 med trippel upplösning

Fuji kamera lägger video blogga

Canon sänker prisen med EOS R100

Kompaktkamera för bloggare

Panasonics mest efterlängtade kamera anländer i maj

Rulla till toppen