TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Leica M-A Titan levereras med 50mm

Om du älskar analog fotografering kan Leica M-A Titan vara något för dig.

forfatter
Publicerad 2022-06-11 - 10:00

Man kan alltid räkna med att Leica gör en exklusiv version av en M-kamera, som samlarna älskar, men fotografer kanske inte förstår poängen mcd. Om du vill ha en Leica M är den vanliga upplagan det bästa valet, som också kostar mindre än den exklusiv utgåvan.

Som Leica M-A Titan definitivt är.

Kameran och den medföljande APO-Summicron-M 50 f2 ASPH är gjorda av titan, allt är helt analogt med manuell fokusering och allt. Riktigt old school.

10372 Leica M A Titan Set top RGB
Leica M A Titan

Filmmatningen sker på det gamla sättet, och att spola tillbaka filmen görs manuellt, liksom exponeringen som man faktiskt måste tänka på att använda.

En utmaning eller inte, hela tiden. För samlarna som parkerar kameran på en hylla är det osannolikt att det är ett problem. Inte för fotografer heller, men av helt andra skäl förstås.

10372 Leica M A Titan Set back RGB
Leica M A Titan bak

Kameran levereras med en lika exklusiv Leica APO-Summicron-M 50 f2 ASPH, med manuell fokusering, bländarring och en design som påminner om   1956 års upplaga.

M-A Titan är endast gjord i 250 exemplar och kommer i en exklusiv presentlåda med innerfoder av svart siden.  Serienumret är graverat på både kameran och det medföljande objektivet.

Priset anges till 220 000 kronor och utvalda återförsäljare är garanterat redo att ta emot din beställning. Men bara om du skriver under att du verkligen ska använda kameran.

Nej, nej. Skojar bara. Men priset är på riktigt.

10372 Leica M A Titan Set front RGB
Leica M A Titan Set

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+. Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

lbpluss
En mycket speciell zoom Sonys nya normalzoom är ovanlig.
lbpluss
Råaste zoomen vi sett 10x ultra-telezoom för fullformat.
lbpluss
Lumix S5II och S5IIX: Kompakta fullformatskameror vi suktar efter Panasonics kompakta fullformatskamera Lumix S5II kan äntligen filma med fasbaserad autofokus. S5IIX ger fler häftiga videofunktioner.
lbpluss
Guide till analoga filmkameror Att fotografera analogt har blivit enormt populärt. Här är kamerorna vi rekommenderar.
lbpluss
Så kommer du igång med analog fotografering Vi förklarar allt grundläggande på ett enkelt sätt.
Följ Ljud & Bild