Kompakt Olympus 300 mm

Inbyggd bildstabilisering och väderskydd gör detta till det grymmaste teleobjektivet till Olympus och Panasonics systemkameror.

Brännvidden motsvarar 600 mm när objektivet sitter på en kamera och med en längd på 227 mm, diameter på 93 mm och en vikt på 1270 gram är M.Zuiko Digital ED 300 mm/f4 IS Pro marknadens minsta 600-zoom.

Ljusstyrkan på bländare fyra är inte exceptionell men klart godkänd för en 600 mm. Objektivet är den första tele-modellen med inbyggd femaxlars optisk bildstabilisator och omfattande väderskydd.

Foto: Olympus

Foto: Olympus

Det lär betyda att den passar bra för aktivt bruk i alla slags väder, och med en telekonverter kan brännvidden ökas till 840 mm om man behöver komma ännu närmare inpå motivet.

Teleobjektivet har Olympus fokusring som ger direkt manuell fokus, plus en programmerbar funktionsknapp på sidan. Solskydd och löstagbart stativfäste ingår.

Foto: Olympus

Foto: Olympus

Konstruktionen har 17 linselement i 10 grupper. Kombinationen av Olympus inbyggda stabilisering i OM-D E-M1 och EM5 II och den optiska stabiliseringen i objektivet är speciellt intressant eftersom den kan ge en mer effektiv bildstabilisering i upp till sex steg.

M.Zuiko Digital ED 300 mm/f4 IS Pro kommer i mars och kostar 26 000 kronor.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Panasonic Lumix S5

  Riktpris: 25000 kr Lumix S5 är Panasonics bästa allroundkamera

  Kamerablindtest med Apple, Huawei, Motorola, OnePlus och Samsung

  Riktpris: kr Nu får DU utse den bästa mobilkameran!

  HP Sprocket Select

  Riktpris: 1500 kr En oemotståndlig, onödig produkt

  Nikon Z5

  Riktpris: 21200 kr Billig inträdesbiljett till fullformat
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.