TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

FujiFilm F100fd – rå kompakt

F-modellerna från Fujifilm har varit bland de bästa kompakterna vi testat. Nu kommer den råaste av dem alla.

forfatter
Publicerad 2008-01-31 - 17:17

FujiFilmF100fd_FRONTNär det gäller kompakter är det inte många som klår F100:s långa lista av nyttiga funktioner. Kameran har fått en ny 5x zoom som täcker vidvinkel från 28 mm till kort tele på 140 mm. Ett mycket nyttigt omfång eftersom man då lättare kan fotografera all från porträtt till landskap med anständig räckvidd.Fujifilm har gett F100fd Face Detection 3.0, ett system för ansiktsigenkänning som exponerar, fokuserar och tar bort röda ögon på ansikten. Även om de inte tittar rätt in i kameran, vilket hittills har varit kravet för att sådana system ska fungera felfritt.Bildsensorn är en ny 12-megapixels Super CCD tillverkad av Fuji själva. Den nya processorn har dessutom Wide Dynamic Range som ska förhindra att ljusa delar av motivet bränner ut och samtidigt ge bättre kontrastgraderingar från svart till vitt.FujiFilmF100fd_BAKDärmed kan vi ha anledning att hoppas på mycket bra bildkvalitet från F100fd eftersom den funktionen fungerar utmärkt på Fujifilm S5 Pro. Även om den rent tekniskt uppnår effekten på ett lite annorlunda sätt.F100fd har mekanisk bildstabilisator som ska ge skarpare bilder i svag belysning. Man kan sätta ljuskänsligheten till svindlande 12800 ISO (i 3 Mp upplösning), något som vanligtvis betyder gräsligt brusiga bilder. Men om någon ska få det att fungera är det Fuji eftersom de har lyckats förr.Fujifilm Sverige

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Proffskamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion och allt en flaggskeppskamera behöver, utom två saker.
Ljusstark och förbättrad zoom från Sony Lägre vikt och högre prestanda är nyckelorden för Sony FE 24-70mm F2.8 GM II.
5 tips: Så tar du bättre bilder i påsk Solens värmande strålar är inte alltid fotografens bästa vänner. Här får du lära dig hur du undviker dem – och fyra andra saker som förstör dina bilder.
Leica släpper svart Summicron 28mm f2 Kommer endast i få exemplar – med en förbättring man måste titta noga efter.
GH6: Värsting-videokamera som även tar stillbilder GH5 har äntligen fått en ersättare. Panasonic Lumix GH6 är en maxad videokamera förklädd som stillbildskamera.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend