TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Extrem zoom från Olympus

forfatter
Publicerad 2011-08-04 - 10:10

Imponerande 36x zoom är nytt rekord. Räckvidden från 24 mm vidvinkel till 864 mm tele är verkligen extrem. Ingen annan kamera har så kraftig brännvidd från bra vidvinkel.

Kameran med den imponerande zoomen heter SP-810UZ – där bokstäverna UZ på slutet är en förkortning av Ultra Zoom. Närmaste rivalen är Nikon CoolPix P500 som också har 36x zoom men som stoppar vid 810 mm.

Med 14 megapixlar och HD-video med 720p-upplösning bör SP-810UZ vara helt idealisk för alla fotografer som vill ha kraftfull zoom i en behändig kamera.

Olympus kamera kan dessutom göra 3D-bilder av stillbilder och har kreativa filter som lägger på kul effekter på bilderna.

Skärmen är 3 tum stor och i bredformat och används som sökare. Kameran sägs också ha stöd för Eye-Fi-minneskort som gör det möjligt att överföra bilder trådlöst.

Optiken har en acceptabel ljusstyrka med tanke på den kraftiga zoomen. På vidvinkel är den f/2,9, vilket är fullt i klass med kompaktkameror som har betydligt mindre zoom. På tele är den f/5,7.

SP-810UZ dyker upp i butikerna i september och beräknas kosta strax under 3 000 kronor.

olympus.se

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nya Canon-kameror till semestern Två nya kompakta systemkameror och två nya zoomobjektiv.
Ljusstark supervidvinkel 18 mm brännvidd gör att Panasonic Leica-objektivet fångar ännu mer av motivet.
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Proffskamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion och allt en flaggskeppskamera behöver, utom två saker.
Ljusstark och förbättrad zoom från Sony Lägre vikt och högre prestanda är nyckelorden för Sony FE 24-70mm F2.8 GM II.
5 tips: Så tar du bättre bilder i påsk Solens värmande strålar är inte alltid fotografens bästa vänner. Här får du lära dig hur du undviker dem – och fyra andra saker som förstör dina bilder.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend