Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

CES 2024: Belkin Auto-Tracking Stand – Så enkelt blir proffsvideo

Belkin Auto-Tracking Stand Pro är något alla iPhone-videofilmare bör ha i verktygslådan.

Skrivet av / 2024-01-09 - 23:55
CES 2024: Belkin Auto-Tracking Stand – Så enkelt blir proffsvideo

Innehållsproducent, förbered dig på ett kvantsprång! Belkin har precis presenterat det futuristiska Auto-Tracking Stand Pro. För iPhone. Som kan vara med och starta en ny era för alla som gör video. Nästa stora grej sedan selfies.

Det rör sig om ett motoriserat stativ som kommunicerar med den dockade iPhonen. Och som använder ansiktsigenkänning för att låsa fast vid motivet i videon. När huvudpersonen går runt i rummet kommer kameran att följa, fokusera och zooma. Helt automatiskt. Det kommer att se ut som om du har din egen kameraman framför dig.

Belkin Auto-Tracking Stand Pro 2
Foto: Belkin

Belkin lovar att det hela är lekande lätt:

  1. Fäst iPhonen på stativet
  2. Öppna kameran
  3. Bli huvudpersonen i din egen video, och låt magin ske

En till synes avancerad videoproduktion blir därmed lika enkel att göra som en vanlig TikTok-video. Du kan fokusera på kreativiteten, medan tekniken tar hand om resten.

Belkin är nu visserligen långt ifrån det enda företaget som kommer med sådana stativ. Det är nämligen ett resultat av Apples nya DockKit-teknologi, som nästan vem som helst kan godkännas att skapa produkter till.

Belkin Auto-Tracking Stand Pro - magsafe
Foto: Belkin

Använder MagSafe

Stativet fungerar genom att docka din iPhone via MagSafe. Telefonen kan laddas under filmning, upp till 15W. Själva stativet har också ett inbyggt batteri, med upp till 5 timmars batteritid för inspelning av innehåll när du är på språng.

Fästet ger 360 graders rörelsespårning och håller människor inom ramen oavsett hur många gånger de går runt i rummet. Om det är två personer på bilden försöker stativet att hålla båda inramade, och när detta inte är möjligt kommer prioriteten alltid att ligga på huvudpersonen.

90 graders motoriserad auto-tilt gör att man kan fånga situationen från vilken vinkel som helst med hjälp av den främre eller bakre kameran, med automatisk justering av videovinkel för vertikal eller horisontell inspelning.

Jen Wei - Belkin
Jen Wei från Belkin demonstrerade stativet, med övertygelse. Foto: Privat

Paradigmskifte?

I ett digitalt videomöte fick vi se kameran i aktion. Jen Wei – vice vd för kommunikation och företagsutveckling på Belkin – gick runt i rummet och iPhone-kameran följde henne runt. Det verkade både imponerande enkelt och gav ett professionellt uttryck.

Det kan vara stora ord, men något så enkelt som ett motoriserat kamerastativ kan bli ett paradigmskifte – eller en gamechanger, om du är förtjust i engelska, för innehållsskapare, poddare, föreläsare… ja, alla som gör videofilmer med sig själva i bilden.

Belkin Auto-Tracking Stand Pro
Belkin Auto-Tracking Stand Pro

Belkin Auto-Tracking Stand Pro: Pris och tillgänglighet

Belkin Auto-Tracking Stand Pro har prissatts till mycket överkomliga 180 dollar, alltså strax under 2 000 svenska kronor. I priset ingår en 1,5 meter USB-C-kabel och 30W strömförsörjning.

Stativet kommer ”mycket snart”; tills dess kan du gå till belkin.com och klicka på ”Notify me”, för att hålla dig uppdaterad om tillgänglighet.

Mer info: belkin.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Liten kameraväska med gott om utrymme

Snabbare och mer användbart flaggskepp

Kompakt 100 Mp kamera från Hasselblad

Lovar bättre ljud på upp till 250 meters avstånd

Kompakt och lätt makroobjektiv för Lumix-kameror

Belkin vill revolutionera "selfie-videorna"

Kolla in vad Kodak har gjort här

Utvecklad tillsammans med Leica

Kamera som tål tuffa tag

Sensationell kamera

En uppsjö av nyheter från Canon

Steadicam för fickan

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen