Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Canon lanserar G11

PowerShot G11 ersätter den briljanta G10 och har vridbar skärm, ny bildsensor med mindre brus och samma 5x zoom.

Av / 2009-08-20 - 12:03
Canon lanserar G11


Bortsett från den vridbara skärmen är det mesta sig likt på utsidan. G11 har emellertid fått en 2,8-tums vridbar skärm och samma CCD-sensor med 10 megapixlar som PowerShot S90, vilket sägs reducera bildstörningar markant. Föregångaren G10 har hela 14,7 megapixlar och nykomlingen alltså bara 10, vilket kan bidra till att brus reduceras eftersom de små sensorerna kan göras större och inte behöver sitta lika tätt.

G11 har samma 28–140 mm-zoom med optisk bildstabilisator som G10, blixtsko med TTL-styrning och full manuell exponeringskontroll, och kan lagra både JPEG- och RAW-filer. Med den filmar inte HD-video, bara VGA-upplösning. Ändå har kameran en HDMI-utgång för bilder och video.

Kameran finns i butikerna från och med oktober och kostar 7 500 kronor

www.canon.se

Saxat från pressmeddelandet:

Bland de största nyheterna i PowerShot G11 finns en högupplöst vinklingsbar LCD-skärm och avsevärt förbättrad brusreducering. Canons nya dubbla antibrussystem består av en 10,0 megapixels högkänslig bildsensor i kombination med Canons utökade DIGIC 4-teknik för bildbearbetning, som reducerar bruset betydligt och ökar kvaliteten motsvarande 2 bländarsteg. Det dubbla antibrussystemet gör att fotografen kan ta bilder med full upplösning – upp till ISO 3200 – i svåra förhållanden med svagt ljus. På så sätt blir det enklare än någonsin att ta snygga porträtt i svag belysning eller att få med detaljer i omgivningen vid till exempel landskapsfotografering i mörker. Röresleoskärpa minskas betydligt.

Flexibla fotograferingsalternativ med vinklingsbar LCD-skärm
PowerShot G11 ger större flexibilitet tack vare en ny 2,8-tum vinklingsbar PureColor II VA LCD-skärm – som introducerades som ett direkt resultat av kundernas feedback. Den anpassningsbara skärmen gör PowerShot G11 idealisk för fotografering i alla situationer, till exempel reportagefoto där det inte alltid är så praktiskt att använda den optiska sökaren. Den vinklingsbara skärmen är perfekt för kreativ fotografering och makrofotografering med sin breda betraktningsvinkel och 461000 punkters upplösning med naturlig färgåtergivning som ger en detaljerad vy över motiven – både före och efter tagningen.
Canon-objektivet har högsta kvalitet och ger perfekt bildresultat med 5x vidvinkelzoom (28 mm) och optisk bildstabilisator. Därför går det att fotografera utan stativ i långsammare slutarhastighet (4 steg) än med vanliga modeller utan bildstabilisator – och resultatet blir mycket bra även i mörker eller med lägre ISO-värden.

DIGIC 4 – mer och bättre
Både proffs och amatörer kommer att ha nytta av den nya och bättre bildbearbetningstekniken av DIGIC 4 processorn som ingår i PowerShot G11.
Bland de här förbättringarna finns tillägg i den intelligenta kontrastkorrigeringen – i-Contrast – där bildernas dynamiska omfång optimeras så att du slipper överexponering i högdagrar och ändå kan behålla detaljskärpan i skuggiga partier. i-Contrast är perfekt i svåra ljusförhållanden där det är stor skillnad mellan mörka och ljusa områden i motivet, vilket ofta är fallet vid porträttfotografering utomhus. Det nya läget för svag belysning passar bra för att minska bruset vid mindre upplösning och högre ISO-värden – idealiskt vid fotografering inomhus och i svag belysning. Användaren kan ta 2,5-megapixelsbilder med upp till ISO 12800 och 2,4 bilder per sekund.
PowerShot G11 har även ett inbyggt 3-stegs ND-filter (Neutral Density) och finjustering av vitbalans som gör att fotografen mer exakt kan ta hänsyn till variationer i naturligt och artificiellt ljus, till exempel skillnader i färgtoner mellan olika typer av glödlampor. Kapaciteten att göra sådana finjusteringar i kameran gör att bearbetningen efter fotograferingen går snabbare – och fotografen kan därför vara mer kreativ ute på fältet.

Smart automatiskt läge – nu ännu smartare
DIGIC 4 har nu en utökad version av Canons smarta automatiska läge med teknik för motivigenkänning. PowerShot G11 analyserar automatiskt motivet, jämför det med 22 typer av motiv och väljer därefter den mest passande inställningen. Vilket är till stor hjälp för den som bara vill sikta och ta bilder utan att behöva fundera på de tekniska detaljerna. Med det smarta automatiska läget identifieras också hur personerna i motivet rör sig, och Servo AF/AE aktiveras så att fokusering och exponering låses på det motivet. En annan fördel är Quick Shot – en fotograferingsmetod där slutarfördröjningen minskas betydligt genom att den optiska sökaren används för fokusering och bildkomposition.

Fantastiska egenskaper som ger proffsresultat
PowerShot G11 har en mängd egenskaper och funktioner som ger större möjligheter för alla fotografer, både proffs och amatörer. Digitalkompaktkameran ger möjlighet att fotografera i RAW-format och är kompatibel med Canons DPP-programvara (Digital Photo Professional), som gör att fotona enkelt kan integreras i fotografens arbetsflöde.
PowerShot G11 kan också användas tillsammans med många Canon-tillbehör, till exempel blixtarna Speedlite 270EX, 430EX II och 580EX II, Macro Twin Lite MT-24EX och Macro Ring Lite MR-14EX som ger ännu fler fotograferingsalternativ, Speedlite-sändaren ST-E2, Speedlite-blixthållare och fjärrutlösaren RS-60E3. Undervattensfotografer kan också kombinera PowerShot G11 med det specialutformade undervattenshuset WP-DC34 – som ger full kamerakontroll ända ned till 40 m djup. PowerShot G11 har också en HDMI-port som gör att användarna kan dela sina bilder med andra genom en kompatibel TV eller skärm med HDMI-kabel som tillval.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Kanske den mest avancerade i sin klass

Billigare med bättre ljusstyrka

Den kultförklarade kameran är tillbaka

Årets coolaste kamera?

Byggd för action

En lavin av nyheter från Canon

Ny bildsensor och fasbaserad autofokus

Färgstark och kompakt systemkamera

Se Canons flaggskeppskamera

Här kan du spara mycket pengar

Äntligen kommer det mer optik för Canon

Kraftfull retroblixt

Rulla till toppen