Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Canon EOS 500D med 15 Mp och HD-video

EOS 500D är ännu en kamera som spelar in HD-video. I Canons fall handlar det om full-HD, 1080p

Av / 2009-03-25 - 08:33
Canon EOS 500D med 15 Mp och HD-video


EOS 500D är en ny spegelreflexmodell som bygger på EOS 450D, men denna gång handlar det om 15,1 megapixlar, full-HD-video och HDMI-utgång. Kameran tar också bildserier med 3,4 bilder per sekund, har 9-punkters autofokus, 3-tums skärm och ljuskänslighet som sträcker sig upp till ISO 12800.


Vi återkommer med mer om EOS 500, som kostar 9 800 kronor (kamerahus). Till dess kommer här Canons pressrelease:
Pressrelease

 

Den nya EOS 500D har en 15,1 megapixels APS-C CMOS-sensor – perfekt för stora detaljerade utskrifter eller för fantastiska beskärningsmöjligheter. När du ska fotografera i omgivningar med riktigt svagt ljus, erbjuder EOS 500D en hög ISO känslighet fram till 3200 och utökbar till 12800. Canons DIGIC 4-processor borgar för avancerad brusreducering.

EOS 500D bryter ny väg för alla fotoentusiaster som vill dokumentera sin egen omvärld. Kameran kombinerar enastående stillbilder med videoinspelning i Full HD 1080p. För längre videosekvenser kan en lägre upplösning i 720p eller VGA väljas. Inbyggd HDMI-anslutning ger enkel och direkt visning av bilder och videosekvenser på alla kompatibla HDTV-apparater.

Alla detaljer avslöjas
Förhandsgranskning och visning av bilder sker på en 3,0” ClearView LCD-skärm. Samma skärm som används på den lovordade EOS 5D Mark II med 920 000 punkter och som ger ytterst detaljrik bildvisning, korrekt fokuskontroll och tydlig åtkomst till EOS menysystem. Direktvisningsläget hjälper till vid tagning från besvärliga vinklar och i direktvisningsläge finns det möjlighet till kontrast och ansiktsigenkännande autofokus. Detta möjliggör autofokus precis som i kompaktkameror, med realtidsvisning av bilden på LCD-skärmen. Perfekt för alla nybörjare som ska fotografera med digitala systemkameror.

Snabb bearbetning, snabb fokusering
Canons processor DIGIC 4 hanterar kontinuerliga bildserier i hastigheter upp till 3,4 bilder per sekund och i serier upp till 170 JPEG*. Med Canons autofokussystem och den breda mätytan – som har 9 individuella sensorer, inklusive en central korssensor med hög precision för f/2,8 eller snabbare objektiv – möjliggörs tagningar på bråkdelen av en sekund.

DIGIC 4 arbetar tillsammans med CMOS-sensorn för att leverera 14 bitars bildbehandling som ger jämna gråtoner och naturlig färgåtergivning. Dessutom ger DIGIC 4 de ultrasnabba starttider och den omedelbara bildvisning som fotografer kräver direkt efter tagningen.

Distinkt EOS-kvalitet
Trots sitt kompakta och lätta kamerahus innehåller EOS 500D alla kännetecken från EOS-systemet. Varenda detalj i EOS 500D från den stora, ljusstarka sökaren till EOS berömda intuitiva menysystem – har designats för att ge användarna en fotoupplevelse i världsklass.

Bildkvaliteten skyddas via det integrerade rengöringssystemet, som minskar, stöter bort och avlägsnar damm från sensorn. Envisa dammkort kan enkelt tas bort efteråt genom att använda Dust Delete Data – som kan appliceras på bilden i själva kameran – och det medföljande programmet Digital Photo Professional från Canon.
Programmet Digital Photo Professional innehåller ett omfattande RAW-redigeringspaket med verktyg för snabbkontroll, beskärning och stämpel – plus möjlighet att ändra ljusstyrka, vitbalans och bildstilar i RAW-bilder. Programsviten inkluderas i EOS Utility och Picture Style Editor och ger enastående flexibilitet.
Kompatibilitet med hela Canons objektivserie EF och EF-S samt blixtserien Speedlite EX – inklusive det exceptionellt kompakta, kraftfulla nya blixtaggregatet Speedlite 270 EX, som har vinklingsbart blixthuvud, zoomhuvud och snabb uppladdning via endast 2 st AA-batterier – har skapat ett fotosystem som är lika unikt som den fotograf som använder det.

– EOS 500D tänjer på gränserna för vad fotografer kan begära av sina kameror och kombinerar exceptionella stillbilder med videoinspelning i Full HD, säger Roel Lammers, produktchef foto/video på Canon Svenska. Fotoentusiasterna kan nu dokumentera de mest minnesvärda ögonblicken på ett sätt som motsvarar deras egen kreativitet.

Alla Canon-fotografer kan registrera sig för tjänsten CANON iMAGE GATEWAY, som ger tillgång till den senaste informationen om EOS, användbara uppdateringar och exklusivt EOS-innehåll – plus verktyg som ger möjlighet att skapa sina egna Video Podcasts och lagra bilder online.

En snabbtitt på funktionerna:
–  15,1 megapixels APS-C CMOS-sensor
–  Videoinspelning i Full HD med HDMI-anslutning för visning och uppspelning på en HDTV
–  ISO 100-3200 (kan utökas till 12800)
–  Bildserier med 3,4 bilder per sekund
–  Max. 170 stora JPEG-bilder i en enda serie
–  3,0” ClearView LCD-skärm med direktgranskningsläge
–  Brett 9-punkts autofokussystem med central korssensor
–  DIGIC 4-bearbetning i hög hastighet och överlägsen bildkvalitet
–  Integrerat rengöringssystem
–  Helt kompatibel med Canons objektivserie EF och EF-S och blixtaggregat i serien Speedlite EX, inklusive de nya Speedlite , TS-E 17 mm f /4 L  och TS-E 24 mm F/3,5 L

Leveransstart är i maj 2009.
Rekommenderat cirkapris för EOS 500D hus är 9 800 kr
Rekommenderat cirkapris för EOS 500D+ 18-55 f/3.5-5.6 IS är 10 900 kr
Rekommenderat cirkapris för EOS 500D + 18-200 f/ I:3.5-5.6 IS är 15 600 kr

www.canon.se

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Kanske den mest avancerade i sin klass

Billigare med bättre ljusstyrka

Den kultförklarade kameran är tillbaka

Årets coolaste kamera?

Byggd för action

En lavin av nyheter från Canon

Ny bildsensor och fasbaserad autofokus

Färgstark och kompakt systemkamera

Se Canons flaggskeppskamera

Här kan du spara mycket pengar

Äntligen kommer det mer optik för Canon

Kraftfull retroblixt

Rulla till toppen