TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Adobe Photoshop 2021

Standarden för fotoredigering, Photoshop, blir smartare med artificiell intelligens.

De flesta känner till begreppet, och många använder Adobe Photoshop för att fixa till och förbättra sina bilder. Nu kommer det bästa versionen hittills.

Adobe har använt artificiell intelligens – Sensei som de kallar det – för att utöka funktionerna i Adobe Photoshop 2021 som visas på Adobe MAX 2020, live-strömning av nya funktioner, som du hittar här.

Photoshop 2021 finns klart för nedladdning nu.

Nya Neural Filters, bättre verktyg för restaurering, reparation, borttagning av damm och repor, mer exakt kantmarkering och det som ”alla” håller på med nu: att byta ut och ändra moln och himmel i bilderna. Ingenting ska vara autentiskt, alltså.

Byt ut himlen mot en som är coolare.

Det finns mer. Det finns det alltid när Adobe släpper en ny version av Photoshop.

Porträttfotografer kan leka med nya verktyg som Face Cleanup, förskjutning av ljuspunkten i ansikten, förbättra utseendet på hår och – enklare än tidigare – välja kantlinjer och klippa ut och ersätta områden runt motivet.

 

Nye Neural Filters.

Adobes Neural Filters är en uppsättning fotofilter som kan användas utan att försämra filkvaliteten och som ska fungera lika bra på porträtt som på landskapsbilder. De finns även för svartvita bilder, där man kan välja ett filter för att lägga till färg till gråskalan.

Nu kan man också använda färggradering i Adobe Camera Raw, på en eller alla bilder.

IPad-versionen av Photoshop är också uppdaterad med bland annat live-strömning av ändringar till en kollega eller kund, samt med fler funktioner och uppdaterad layout.

Lightroom-färggradering.

Adobe Lightroom 2021

Den nya versionen av Lightroom har också fått ett nytt färggraderingsverktyg och kommer förmodligen att vara den Photoshop-version som de flesta fotografer som inte håller på med grafik- eller 3D-jobb väljer.

Den fotocentrerade Lightroom-versionen har också fått ett nytt skrivbord med layout för färggradering av bland annat skuggor, högdagrar och mellantoner i bilderna.

Lightroom-färggradering.

Det finns också ett blending och balanced-verktyg. Där kan man justera överlappningen mellan skugga och högdager samt justera gradering av antingen högdagrar eller skuggiga områden.

Här visar Adobes Pei Ketron hur det fungerar:

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.