TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

15 bilder/s – snabbare än en spegelreflex

forfatter
Publicerad 2012-10-25 - 00:01

Nikons 1-serie – eller CX-format, som systemet också kallas – är Europas mest sålda kompakta systemkamera. En stor succé alltså.

Nya V2 är definitivt en actionkamera, plus är en mer sofistikerad systemkamera än föregångaren V1 (läs testet här) och konkurrenter som Canon EOS M.


Nikon säger att de har lyssnat på kritiken när de utvecklat V2 och det har inte heller gått dem obemärkt förbi att den enklare J1 (läs testet här) har sålt mycket bättre än föregångaren V1.

I nya V2 är därför snudd på allting nytt. Kameran är mycket snabbare och kan ta serier med upp till 15 bilder/s i serie (upp till sammanlagt 45 bilder i råformat) – med kontinuerlig autofokus! Liknande egenskaper finns bara i dyra proffskameror som Nikon D4 och Canon EOS 1D X.


Kamerahuset har fått ett ordentligt grepp, inbyggd uppfällbar blixt, en praktisk programratt på toppen, och saknar egentligen bara vridbar pekskärm och Wi-Fi.

Korta fakta
• 14,2-megapixlars CX-format med CMOS-bildsensor och EXPEED 3A-bildprocessor
• Direktval av manuell kontroll och PSAM-ratt på toppen
• Avancerad hybrid-autofokus med 73 AF-punkter
• Seriefoto med AF upp till 15 bps och 45 bilder i serie i råformat
• Integrerad uppfällbar blixt och ISO 160 till 6400
• Full-HD 1080p/30-video och mikrofoningång
• 921,000-punkters 7,6-cm LCD-skärm
• Automatisk och manuell exponeringskontroll med filtereffekter

 

V2 släpps i november och kostar 8 200 kronor för kit med kamerahus och Nikkor 10–30 mm-optik och 9 900 kr för kit med både 1 Nikkor 10–30 mm och Nikkor 30–110 mm.

nikon.se

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nya Canon-kameror till semestern Två nya kompakta systemkameror och två nya zoomobjektiv.
Ljusstark supervidvinkel 18 mm brännvidd gör att Panasonic Leica-objektivet fångar ännu mer av motivet.
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Proffskamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion och allt en flaggskeppskamera behöver, utom två saker.
Ljusstark och förbättrad zoom från Sony Lägre vikt och högre prestanda är nyckelorden för Sony FE 24-70mm F2.8 GM II.
5 tips: Så tar du bättre bilder i påsk Solens värmande strålar är inte alltid fotografens bästa vänner. Här får du lära dig hur du undviker dem – och fyra andra saker som förstör dina bilder.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend