Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Skönheten och Odjuret blir TV-serie

Nu blir en av Disneys största tecknade klassiker TV-serie – som musikal.

Av / 2021-06-16 - 17:02
Skönheten och Odjuret blir TV-serie

Beauty and the Beast (1991) betraktas som en av de riktigt stora juvelerna i Disneys rikliga filmkatalog och höjdpunkten för den nya guldåldern med tecknade långfilmer från underhållningsjätten.

Den blev den första tecknade filmen i historien som nominerades till en Oscar för årets bästa film.

Läs också Storsläpp av Disneyklassiker Vad passar väl bättre som julklapp för hela familjen under den gröna granen än en evighetsgrön animationsklassiker från Walt Disneys drömfabrik?

I år är det 30 år sedan klassikern hade premiär och strömningstjänsten Disney+ meddelar att det kommer en TV-serie (till och med musikal!) som bygger på romanen och filmen.

TV-serien blir en prequel till handlingen i filmen.

2017 släppte Disney en live action-film, som i egentligen var rena kopian av den tecknade filmen (med några tillagda sångnummer). Huvudrollen som Belle hanterades elegant av Emma Watson. Rollen som byns självgoda och hala ål, Gaston, spelades av Luke Evans.

I den kommande TV-serien upprepar Evans sin roll som Gaston. Josh Gad (som spelade Gastons hantlangare LeFou) är också med i serien.

Luke Evans upprepar sin roll som Gaston i TV-serien ”Beauty and the Beast” (Foto: Walt Disney)

TV-serien blir en miniserie med åtta avsnitt.

Ny karaktär blir Tilly (Briana Middleton) som LeFous halvsyster. Seriens skapare är Edward Kitsis och Adam Horowitz, medan Liesl Tommy regisserar.

I pressmeddelandet säger Michael Paull (chef för Disney+) följande:

For three decades, this tale as old as time has inspired generations of fans around the world. We can’t wait to welcome our guests back to the magical and musical world of “Beauty and the Beast” for an all new chapter with LeFou, Gaston, and a fantastic new cast of characters.

Handlingen är centrerad kring Tilly, som plötsligt får en stor överraskning från det förflutna – och sedan ger sig ut på en äventyrlig resa med Gaston och LeFoue. Disney utlovar romantik, komedi och äventyr, plus spänning när nya fiender dyker upp.

Alan Menken har ännu en gång satt sig bakom pianot för att komponera ett fängslande musikspår.

I dagsläget är det inte klart när TV-serien får premiär, men Disney meddelar att produktionen påbörjas i vår nästa år.

Josh Gad återkommer i rollen som LeFou i TV-serien ”Beauty and the Beast” (Foto: Walt Disney)
Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

Premiär idag!

And the Oscar Goes to...

Trailern är här!

Se trailern för den nya serien från skaparna av Game of Thrones

Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hem till dig!

Klar för Netflix!

0
Rulla till toppen