TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Skönheten och Odjuret blir TV-serie

Nu blir en av Disneys största tecknade klassiker TV-serie – som musikal.

forfatter
Publicerad 2021-06-16 - 17:02

Beauty and the Beast (1991) betraktas som en av de riktigt stora juvelerna i Disneys rikliga filmkatalog och höjdpunkten för den nya guldåldern med tecknade långfilmer från underhållningsjätten.

Den blev den första tecknade filmen i historien som nominerades till en Oscar för årets bästa film.

Läs också Storsläpp av Disneyklassiker Vad passar väl bättre som julklapp för hela familjen under den gröna granen än en evighetsgrön animationsklassiker från Walt Disneys drömfabrik?

I år är det 30 år sedan klassikern hade premiär och strömningstjänsten Disney+ meddelar att det kommer en TV-serie (till och med musikal!) som bygger på romanen och filmen.

TV-serien blir en prequel till handlingen i filmen.

2017 släppte Disney en live action-film, som i egentligen var rena kopian av den tecknade filmen (med några tillagda sångnummer). Huvudrollen som Belle hanterades elegant av Emma Watson. Rollen som byns självgoda och hala ål, Gaston, spelades av Luke Evans.

I den kommande TV-serien upprepar Evans sin roll som Gaston. Josh Gad (som spelade Gastons hantlangare LeFou) är också med i serien.

Luke Evans upprepar sin roll som Gaston i TV-serien ”Beauty and the Beast” (Foto: Walt Disney)

TV-serien blir en miniserie med åtta avsnitt.

Ny karaktär blir Tilly (Briana Middleton) som LeFous halvsyster. Seriens skapare är Edward Kitsis och Adam Horowitz, medan Liesl Tommy regisserar.

I pressmeddelandet säger Michael Paull (chef för Disney+) följande:

For three decades, this tale as old as time has inspired generations of fans around the world. We can’t wait to welcome our guests back to the magical and musical world of “Beauty and the Beast” for an all new chapter with LeFou, Gaston, and a fantastic new cast of characters.

Handlingen är centrerad kring Tilly, som plötsligt får en stor överraskning från det förflutna – och sedan ger sig ut på en äventyrlig resa med Gaston och LeFoue. Disney utlovar romantik, komedi och äventyr, plus spänning när nya fiender dyker upp.

Alan Menken har ännu en gång satt sig bakom pianot för att komponera ett fängslande musikspår.

I dagsläget är det inte klart när TV-serien får premiär, men Disney meddelar att produktionen påbörjas i vår nästa år.

Josh Gad återkommer i rollen som LeFou i TV-serien ”Beauty and the Beast” (Foto: Walt Disney)
Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Drakens tidsålder HBO Max satser stort på att prequel-serien till Game of Thrones ska lyfta streamingtjänsten till gamla höjder. Det tror vi att den gör!
En kvinnlig Hulk kan väl omöjligen vara bra? Det finns många droppar i havet – och uppenbarligen ännu fler i Marvel-universumet. Men She-Hulk är faktiskt en frisk fläkt i genren.
Se Karpe på Viaplay Från och med idag kan du se den kritikerrosade Karpe-dokumentären på Viaplay.
Vi vill hellre se Durek som norsk kung! Netflix kokar pinsam, bitvis amatörmässig, såpopera-soppa av historien om det norska kronprinsparet.
HBO rasar över jätteläcka Handlingen i alla avsnitt av den nya HBO-serien House of the Dragon har läckt ut på Reddit.
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend