Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Nu kan du titta på HBO Max – men bara i USA

I dag startar HBO och WarnerMedia sin nya strömningstjänst i USA. Kan HBO Max bli en värdig utmanare till Netflix?

Skrivet av / 2020-05-27 - 14:10
Nu kan du titta på HBO Max – men bara i USA

27 maj går ridån upp för HBO Max! Den nya strömningstjänsten från WarnerMedia ska ta upp kampen med jättar som Netflix, Amazon Prime och Disney+. Tjänsten blir tillgänglig för den amerikanska hemmamarknaden, den europeiska lanseringar förväntas ske vid ett senare tillfälle.

10 000 timmars underhållning

HBO Max stora arkiv innehåller bland annat populära serier som Vänner och Big Bang Theory. (Foto: HBO Max / WarnerMedia)

HBO Max kan locka sina amerikanska tittare med ett stort underhållningsarkiv: Förutom kända och älskade HBO-titlar som Game of Thrones, A Handmaid’s Tale, Billions och många fler får tittarna tillgång till filmer och serier från bland annat Cartoon Network, CNN, DC Comics , HBO Originals, TNT, Crunchyroll och Sesame Workshop. Enligt ägarna finns det mer än 10 000 timmars innehåll!

Läs också Nu kommer uppföljaren till Game of Thrones Bygger på boken ”Fire and Blood”.

Den nya HBO Max-appen kommer på många olika plattformar, inklusive Apple iOS och TV-apparater samt Apples egen TV-app och AirPlay. Android-användare kan titta med Chromecast eller kompatibla TV-apparater. HBO Max kan också ses på nyare Samsung-TV-apparater, PlayStation 4 och Xbox One.

Full HD 1080p – inget HDR till en början

HBO Max strömmas med en upplösning på upp till 1080p och 5.1-kanals surround. Det innebär alltså att den ligger på en teknisk kvalitetsnivå som kan jämföras med direktsänd TV. Fast det är ändå en bra bit kvar till exempelvis Apple TV+, Disney+ och Netflix, som visar flera av sina originalproduktioner i gnistrande 4K HDR-kvalitet – och till och med har Dolby Atmos 3D-ljud! WarnerMedia har dock meddelat att tjänsten blir uppgraderad längre fram.

Hur blir det här hemma?

I dagsläget är det oklart när och om HBO Max kommer till Norden och om tjänsten i så fall ersätter eller kompletterar HBO:s nordiska satsning HBO Nordic. Det ska bli intressant att se!

1 reaktion på ”Nu kan du titta på HBO Max – men bara i USA”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

And the Oscar Goes to...

Trailern är här!

Se trailern för den nya serien från skaparna av Game of Thrones

Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hem till dig!

Klar för Netflix!

Outer Range säsong 2 närmar sig

Här är TRON: Ares

Kevin Costner presenterar "Horizon: An American Saga"

Aquaman kommer hem till dig

Veronika - se den nya trailern!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen