TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Nu får Netflix reklam

Netflix vd motiverar det nya initiativet med att streamingjätten tappar för många priskänsliga tittare.

forfatter
Publicerad 2022-06-27 - 15:14

Ted Sarandos är en av Netflix två toppchefer. I går talade han på den så kallade Cannes Lions reklamfestival, där han bekräftade ett uttalande som Netflix redan gjorde i april månad: Netflix kommer inom en snar framtid att delvis reklamfinansieras.

Läs också Nu blir det reklam på Netflix Efter en mer än halverad aktiekurs och sjunkande antal abonnenter tar Netflix till åtgärder.
ReedHastings NetflixSWNRome2018 2 1000x667 1

Under första kvartalet 2022 tappade streamingjätten 200 000 prenumeranter globalt, och anledningen är enligt Sarandos att Netlix har blivit för dyrt för en hel del användare:

”Vi har tappat ett stort kundsegment, vilket är folk som säger,”Netflix är för dyrt för mig, men jag har inget emot reklam ”, sa Sarandos till podcastvärden Kara Swisher på scenen i Cannes. Han fortsatte:

– Därför lägger vi nu till en ny prenumerationstyp. Netflix som vi känner det idag får inte reklam, men vi lägger till en ny produkt för dem som säger: ”Jag vill ha ett lägre pris och då ser jag på reklam.”

Det är första gången som Netflix är på plats på den internationella reklamfestivalen i Cannes, och Netflix-chefen bekräftar att streamingjätten har samtal med potentiella reklampartners, skriver The Hollywood Reporter.

Netflix är inte ensamma om att arbeta med en ny reklamfinansierad prenumerationstyp. Det gäller även till exempel Disney+, som är på väg med ett billigt abonnemang, där innehållet avbryts en gång i timmen med fyra minuters reklam.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

Fler maffiaförvecklingar från Stallone & Co! Fans av en sarkastisk, hårdslående (men mjuk på insidan) Sly Stallone kan nu se fram emot uppföljaren.
Kokainsnortarna är tillbaka! Hedonisterna på Aker Brygge har mer heroin, och viagra, i kassaskåpet!
Klart för säsong 2! Svamp-zombieserien har verkligen fångat både publik och kritiker - nu ger HBO Max grönt ljus för säsong 2.
Gangsterhelvete! Taylor Sheridan, och en perfekt castad Jeremy Renner, serverar stenhård socialrealism och gangsterhelvete – både innanför och utanför murarna.
Black Panther kommer till Disney+! Nu kan du snart se den Oscar-nominerade Marvel-filmen på Disney+.
Följ Ljud & Bild