Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Nu får Netflix reklam

Netflix vd motiverar det nya initiativet med att streamingjätten tappar för många priskänsliga tittare.

Av / 2022-06-27 - 15:14
Nu får Netflix reklam

Ted Sarandos är en av Netflix två toppchefer. I går talade han på den så kallade Cannes Lions reklamfestival, där han bekräftade ett uttalande som Netflix redan gjorde i april månad: Netflix kommer inom en snar framtid att delvis reklamfinansieras.

Läs också Nu blir det reklam på Netflix Efter en mer än halverad aktiekurs och sjunkande antal abonnenter tar Netflix till åtgärder.

Under första kvartalet 2022 tappade streamingjätten 200 000 prenumeranter globalt, och anledningen är enligt Sarandos att Netlix har blivit för dyrt för en hel del användare:

”Vi har tappat ett stort kundsegment, vilket är folk som säger,”Netflix är för dyrt för mig, men jag har inget emot reklam ”, sa Sarandos till podcastvärden Kara Swisher på scenen i Cannes. Han fortsatte:

– Därför lägger vi nu till en ny prenumerationstyp. Netflix som vi känner det idag får inte reklam, men vi lägger till en ny produkt för dem som säger: ”Jag vill ha ett lägre pris och då ser jag på reklam.”

Det är första gången som Netflix är på plats på den internationella reklamfestivalen i Cannes, och Netflix-chefen bekräftar att streamingjätten har samtal med potentiella reklampartners, skriver The Hollywood Reporter.

Netflix är inte ensamma om att arbeta med en ny reklamfinansierad prenumerationstyp. Det gäller även till exempel Disney+, som är på väg med ett billigt abonnemang, där innehållet avbryts en gång i timmen med fyra minuters reklam.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

God knows who did it...

Prisbelönt kärleksdrama

Ljud & Bild
Rulla till toppen