TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Klassiska filmplanscher i bokform

forfatter
Publicerad 2011-09-26 - 09:40

Namnet Drew Struzan är nog okänt för de flesta, men nästan alla har garanterat sett hans verk. Struzan är berömd för sina realistiska teckningar av Indiana Jones och figurer från Stjärnornas krig och Star Trek. Han ligger bakom filmplanscherna till en rad klassiska äventyrsfilmer: Star Wars, E.T, Blade Runner, Indiana Jones, Tillbaka till framtiden och inte minst Harry Potter – the list goes on…


Nu ges de spektakulära teckningarna ut i bokform. ”Oeuvre” innehåller 250 olika teckningar, omslag, skisser och filmplanschere och har ett förord av Gorge Lucas. Struzan ritade den ursprungliga Star Wars-affischen 1977 för Lucas, som sedan dess har hållit sig till hans teckningar.

 


”Oeuvre” släpps 14 oktober på förlaget Titan Books och lär vara en fin present till filmälskare.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Maverick är (äntligen!) tillbaka Endast få dagar kvar tills Maverick flyger igen - i Top Gun 2.
Marvel-hjältarna kommer hem Alla de ursprungliga Marvel-serierna, som från början producerade av Netflix, har nu försvunnit från streamingtjänsten.
Svensk Prime Video-serie Äntligen satsar Prime Video på lokalproducerat innehåll.
Spänningsthriller från Mellanöstern håller tempot Mossads intrikata skuggkrig mot ärkefienden är fortfarande en av de bättre spionserierna.
Medelmåttigt av Connelly Halvbrodern till den mer berömde Harry Bosch har fått en egen TV-serie – men vi är inte särskilt imponerade.
Se den första Avatar 2-trailern Nu är trailern till James Cameron efterlängtade (?) uppföljare till megasuccén Avatar här.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend